Marijana Šehovac čvrsto povezana sa Igmanom

18.05.2021. 11:04
0
IZVOR: sportdc.net

Marijana Šehovac već godinama spada u red najboljih košarkašica Igmana iz Istočne Ilidže.

Statističke kolone su joj značajno popunjene na svakoj utakmici, a svojim igrama je doprinijela da ekipa iz Istočnog Sarajeva i naredne godine nastupa u elitnom košarkaškom rangu BiH.

U razgovoru za portal sportdc.net Marijana ističe da i pored činjenice da je obezbijeđen opstanak, utisak o sezoni je mogao biti i znatno bolji.

- Iako smo osigurali opstanak u Premijer ligi, ne možemo reći da smo zadovoljni sezonom koja je iza nas. Smatram da smo se trebali naći par mjesta više na tabeli. Imali smo nekoliko utakmica izgubljenih sa minimalnom razlikom, koje nismo smjeli ispustiti. Emotivno, mnogo iscrpljujuća sezona, nadam se da će naredna biti dosta bolja, rekla je na početku razgovora Marijana Šehovac, pa se nadovezala na svoj lični učinak.

- Bilo je dobrih i loših utakmica, ali mislim da sam svojom igrom ove sezone doprinijela ekipi više u odnosu na prethodnu.

Igman je bio hendikepiran ovu sezonu jer zbog pandemije koronavirusa klubovi nisu mogli da igraju u školskim dvoranama. Tako su trenirali u svojoj maloj školskoj dvorani u Kasindolu, ali umjesto u dvorani OŠ "Aleksa Šantić" u Vojkovićima svoje utakmice su odigravali na drugim mjestima, u drugim opštinama, pa čak i entitetu.

- Trenirati u maloj dvorani u Kasindolu koja ne ispunjava uslove za seniorske utakmice a igrati svaku domaću utakmicu u drugoj dvorani, jedan je od problema sa kojim se susrećemo svake godine. Šalimo se na račun da smo imali više utakmica u SD “Obilićevo“u Banjaluci nego u Istočnom Sarajevu. To što smo igrale u gradovima koji su nam poprilično blizu je čak i dobro, s obzirom na to da je muška seniorska ekipa jednu „domaću“utakmicu igrala čak i u Višegradu. Nove okolnosti izazvane Covid-om 19 su uticale na sve klubove u ligi, tako da smo se svi morali priviknuti na iste. Naredna sezona bi nam bila treća godina kako igramo Premijer ligu BiH, pa se nadamo malo većoj podršci od strane grada Istočno Sarajevo, koju i dostojno predstavljamo u elitnom takmičenju.

Slika

Marijana je dijete Igmana i čitavu svoju karijeru provela je u ovom klubu. S obzirom na to da pruža fantastične utakmice godinama, pravo je čudo da se nije obrela u nekom od vodećih klubova BiH ili regiona, ali ona govori i zbog čega je to tako.

- Tako je, svoje prve košarkaške korake sam naučila u Igmanu. Mnogo je lijepih uspomena koje me vežu za ovaj klub. Bilo je poziva. Posljednja ponuda je bila od kluba koji igra WABA ligu. Međutim, sticajem okolnosti nisam otišla. U tom momentu sam bila završna godina fakulteta koju sam stavila kao pioritet i odlučila da ostanem u Sarajevu.  Ovdje sam na domaćem terenu, zadovoljna svim uslovima. Mislim da ono što nude drugi klubovi mi ne može zamijeniti ono čega bih se morala odreći odlaskom.

Paralelno sa igračkom karijerom, ali i svim privatnim obavezama i poslovima, Marijana je i trener u omladinskom pogonu Igmana, te mlađe naraštaje uči košarci.

- Možemo se pohvaliti velikim brojem članova u omladinskom pogodnu, što može malo koji klub u BiH. Dječaci, kojih je preko 60, su za sada dominantniji, međutim dosta je talentovanih djevojčica, tako da se ne brinemo za budućnost kluba. Polaznika škole košarke, i dječaka i djevojčica, je sve više. Sve selekcije su takmičarske, gdje svake sedmice igraju kako ligaške, tako i prijateljske utakmice. Takođe, muški seniorski sastav će naredne sezone  nastupati sa momcima iz kadetske i juniorske selekcije, gdje će se afirmisati kao igrači. Što se tiče ženske košarke, raspolažemo sa svim selekcijama. Ove godine pored takmičenja na nivou Republike Srpske, djevojke se takmiče i u ŽOL kao i Razvojnoj Ligi BiH. Što se tiče aktivnosti van BiH, zbog situacije sa Covid-om 19, nećemo biti u mogućnosti nastupati na turnirima u Francuskoj i Austriji kao prethodnih godina, pa je na ljeto planiran odlazak na turnir u Kragujevac, turnir „Ja sam košarkašica“ kao i na kamp “Srbija te zove 2021“, a nadamo se da će i ove godine djevojke dobiti pozive od selektora reprezentacije BiH. Mlađe članice seniorskog tima su nastupale i za drugi klub, koji igra A1 ligu FBiH. Ove aktivnosti su od velikog značaja za njihov razvoj, obzirom da će i naredne sezone imati svoju ulogu u seniorskom timu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“ Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    4h 54m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    23h 16m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    20h 24m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    23h 30m
    2
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    19h 38m
    0