Марина Куртеш емотивна на дочеку: Ова медаља није крај, надам се још значајнијим резултатима

07.02.2023. 22:18
1
ИЗВОР: sportdc.net

За каратисткињу "Славије" Марину Куртеш, која је освојила бронзану медаљу на бронзану медаљу на Европском првенству за млађе сениоре у кипарској Ларнаки, организован је дочек у Источном Сарајеву.

Уз клупске другаре, породицу и пријатеље клуба, прослављен је овај велики резултат, прва европска медаља за њу и друга која је стигла у клуб са Европског првенства.

Прву је, подсјећамо, 2018. године у клуб донио Максим Аврамовић са Европског првенства за кадете у Сочију. 

Емотивним говором, уз понеку сузу, Марина се захвалила свом терену Дејану Вукадину, породици која је увијек била уз њу, спаринг партнерима, али и свим пријатељима клуба који су уз њу све вријеме. Захвалила се начелницима општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, Јовану Катићу и Маринку Божовићу, као и градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, који су јој помогли у одласку на Европско првенству.  

- Ова медаља је велика и доста значајна. Међутим, ја још нисам свјесна тога, још се емоције нису слегле, вјероватно ће кроз који дан. Мој клуб је ту, људи из Источног Сарајева су ту и много ми значи што они цијене мој рад и што су уз мене - рекла је Марина Куртеш.

Пет тешких борби је иза каратисткиње "Славије", четири побједе и пораз.

- Било је доста тешко, стварно. У мом дијелу жријеба су биле изузетно јаке такмичарке, имала сам пет јако тешких и напорних мечева и ова медаља заиста вриједи - рекла је она.

Иако је бронза, она долази са Европског првенства за млађе сениоре и због тога је то њен највећи успјех у каријери, већи од злата са Свјетске лиге за јуниоре.

- Јесте, свакако. Ова бронза је јача и дража и већег је сјаја слободно могу рећи јер се ради о категорији млађих сениорки. Све то чини ову медаљу много јачом и сјајнијом - истиче Марина.

Ова медаља јој је мотивација за наставак рада. 

- Чекају ме државна и републичка првенства. Ова медаља није крај, свкаако се надам да ћу у будућности остваривати још значајније медаље, тежићу ка томе.

Поносан је и тренер Дејан Вукадин који је у скромним просторијама Карате клуба "Славија" исковао још једну европску медаљу. 

- Максим Аврамовић је 2018. године направио сјајан резултат, када је освојио бронзу у Сочију. Ево 2023. сада смо са Марином стигли до европске медаље. Треба напоран рад да би се дошло до врхунског резултата. Марина је прошле године била пета, изгубила је директно борбу за медаљу. Ја сам знао и вјеровао сам да јој се ове године то неће десити. Имали смо ове године добар циклус припрема у клубу, Марина је учествовала на Свјетској лиги за сениоре у Атини, имала је ту четири јака меча. Потом смо отишли у Самобор на један од најјачих турнира у Европи, слободно могу рећи да је то као мало Европско првенство, на којем је Марину поразила управо Македонка којој је сада то вратила на Европском првенству и побиједила је у борби за бронзану медаљу - рекао је Вукадин.

Предаха нема. Марина ће мало одморити и наставити са припремама за остала такмичења, а остатак тима ради према устаљеном програму. Захвалио се и Вукадин онима који су омогућили одлазак у Ларнаку.

- Настављамо са радом. Континуитет рада не престаје. Имамо осим Марине момке који праве одличне резултате на балканским, републичким и државним првенствима. Рад, рад и само рад. Хвала начелницима Општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајеву Маринку Божовићу и Јовану Катићу, као и градоначелнику Љубишу Ћосићу и свим људима који су нам помогли да ми одемо на ово јако такмичење - закључио је Вукадин.

На дочек шампионке дошао је и начелник Општине Источна Илиџа Маринко Божовић.

- Ако смо на било какав начин, као локална заједница, допринијели оваквом Маринином резултату, али и резултатима свих спортиста Источне Илиџе и Источног Сарајева, драго нам је. Наравно, за све ове медаље су заслужни прије свега они и тренери, који својим трудом и радом у тешким условима, али и једним вансеријским ентузијазмом, постижу резултате вриједне сваке пажње. Јако смо поносни на Марину и на све спортисте који су најбољи представници онога што се дешава у Источном Сарајеву, простору који по спортистима и спортиским радницима сигурно предњачи у Републици Српској. Сигуран сам да је пред спортистима који долазе са ових простора свијетла будућност - рекао је Божовић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Tayson 08.02.2023. 00:35
    Bravo za Marinu, samo naprijed i jako
Повезане вијести
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 2m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 54m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 45m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 30m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 37m
    4