Марина Куртеш: Пораз ме није демотивисао, већ само мотивисао за даља такмичења

07.11.2019. 11:55
0
ИЗВОР: sportdc.net

Карате клуб ''Славија'' одржао је прес конференцију у својим просторијама послије повратка Марине Куртеш са Свјетског првенства у Чилеу, како би се још једном захвалили свима онима који су помогли одлазак сјајне каратисткиње у Сантиаго де Чиле на Свјетско првенство.

- Сами одлазак на Свјетско првенство је изискао финансијске проблеме. Уз помоћ нашег пријатеља Небојше Мичића- Дивца дошли смо идеју да се трчи полумаратон у Сарајеву, те је Дивац око себе окупио суграђане, заједно и господина Драгаша који је трчао, и они су истрчали полумаратон и скупили одређена финансијска средства и наравно уз помоћ осталих суграђана који су уплатили додатна средства успјели смо да осигурамо прву траншу за Маринин одлазак на Свјетско првенство. Када смо били гости на РТРС, добили смо позив од премијера Републике Српске Радована Вишковића и предсједнице Жељке Цвијановић и они су нам осигурали средства за другу траншу, те су нам осигурали новчана средства да наступимо на Свјетској лиги у Венецији и на Балканском првенству у Лашком. И ја се надам да ће остати новца да Марина учествује на Европском првенству. Марина је у првом колу нажалост поражена од представнице Белгије. Жријеб је није нимало припазио, а у том дијелу жријеба је била и Мароканка, која је касније постала првакиња свијета, а која је савладала Белгијанку, те тако Марину није повукла у репесаж. Још бих да споменем Савез ампутираца и Срђана Јеремића која је своја скромна средства дао, баш као и начелници Маринко Божовић и Љубиша Ћосић, као и градоначелник Ненад Вуковић, да се затвори та прва транша, рекао је Дејан Вукадин, који се још једном захвалио свима који су помогли одлазак на Свјетско првенство и новинарима који су све то испратили.

Ситуација у Чилеу није била баш најбоља. Свјетско првенство је одржано у јеку великих протеста, а у једном тренутку је чак пријетило да оно и не буде одржано. Ипак, на крају се све добро завршило.

- Ситуација није била баш најбоља. Када смо ми дошли саопштили су нам да су почели протести и да ситуација није нимало једноставна. Ми смо били осигурани, у сигурном хотелу, али су неке репрезентације биле у опасности и вратиле су се кући. У првом колу сам поражена од Белгијанке, али то ме није нимало демотивисало, већ само мотивисало да још више радим и да се спремам за Балканско првенство у Лашком и Свјетску лигу у Венецији. Желим овом приликом да се захвалим господину Мичићу и господину Драгашу који су покренули трку за мене и дигли све то да се прикупе средства, као и предсједници Републике Српске и премијеру који су уплатили другу траншу, рекла је Марина Куртеш, па наставила:

- Вратила сам се у сриједу и одмах сам у суботу отишла у Бања Луку на такмичење. Освојила сам сребро у својој новој категорији у коју ћу и дефинитивно прећи за који дан.

Небојша Мичић- Дивац истиче да му није први пут да продаје километре, и да ће поново то урадити.

- Није први пут да продајем километре. Једноставно, десио се сплет случајних околности који су довели до тога, да ако већ трчим полумаратон зашто не бих продао те своје километре и тај новац усмјерио на право мјесто, тамо гдје треба. Буквално је дошло на идеју преко интернет чланка како су упитна средства за Чиле. Сматрам да је свима, част свим спортовима, ако је неко завриједио да буде на Свјетском првенству онда треба да буде тамо и да нас представља у најбољем средству. Жао ми је због момака који нису због финансија отишли, чуо сам и за њих. Испало је како је испало. Желим да се захвалим Марини што нас је представљала, резултати ће сами од себе доћи. Млада је, пред њом је каријера, и нема страха да ће резултати долазити у будућности, пред њом је каријера. Желим да се захвалим свим пријатељима и грађанима који су подржали то све. Не знам ни кога бих све издвојио, мене мало и емоције понесу и ја сам поносан на све то, рекао је  Небојша Мичић- Дивац, па додао: - Наставићу да трчим и продајем километре. Иза Нове године ћу открити свој нови пројекат, који ће бити и захтјевнији. Али, отом-потом. Битно је да ноге послуже-.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 47m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 52m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 20m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 54m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 59m
    0