Марина Куртеш: „Златна медаља из Умага ми је наjдрaжа у каријери“

30.11.2022. 12:13
0
ИЗВОР: katera.news

Источно Сарајево одавно је град борилачких спортова, који је изњедрио борце и спортисте свјетског ранга.

Како живимо у времену у ком вребају многе опасности и константни напади стреса,  добар одабир да се ослободимо негетивних мисли, и то на исправан начин, је борилачки спорт. Многи стручњаци говоре колико је важно исправно усмјерити негативну енергију и што прије је се ослободити.

Карате је један од борилачких спортова, који може бити прави избор за каналисање негативне енергије кроз учење различитих борилачких покрета, технике и дисциплине.

Једна од дисциплинованих и јако марљивих спортиста у Источном Сарајеву је каратисткиња Марина Куртеш, која је и данашња саговорница портала Катера.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Ова деветнаестогодишњакиња своје прве вјештине стекла је као дјевојчица у Карате клубу „Славија“.

- Карате сам почела да тренирам са најбољим другом. Позитивна енергија коју сам осјетила на првом тренингу задржали су ме све до данас – навела је Куртеш.

Данас, додаје Куртеш, „Славија“ броји више од 80 такмичара који тренирају у сјајним условима, а међусобна сарадња и помоћ је оно што одликује чланове овог клуба.

Говорећи о предстојећим такмичењима, наша саговорница је истакла да су већ почеле припреме за Свјетску сениорску лигу „Серије А“ , која ће бити одржано у Атини почетком сљедеће године.

- Преостало је мало времена до такмичења у Атини, које се уједно и бодује на свјетској ранг-листи. Такође, у фебруару ме очекује и европско првенство У21 и надам се да ћу постићи најбоље резултате - истакла је Куртеш.

У наставку разговора, Марина, која је синоним за перспективну каратисткињу, рекла је како јој је спорт помогао да се развије у стабилну, психички јаку личност, али и да изгради велико самопоуздање.

Поред професионалног спортског залагања, она је студент прве године Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, и како истиче, тешко је избалансирати факултетске и спортске обавезе.

- Предавања дуго трају, а тренинзи су јако захтијевни и изискују пуно времена и одрицања, нарочито када се спремам за такмичења – објашњава Куртеш.

На новинарско питање о тренутној ситуацији у спорту у нашем граду и Републици Српској, Марина истиче да се примјети напредак.

- Данас се спорт цијени и сваки нови успјех са собом носи одређене бенефите и повластице, што могу да потврдим. Такође, велики број такмичара из нашег града, Републике Српске и БиХ учествује на европским и свјетским такмичењима и то је податак који доказује да се спорт, цијени – рекла је она.

У мору медаља које је освојила,увијек постоји она која јаче сија у односу на друге.

- Најдража медаља ми је с такмичења у Умагу 2018. године, које је било једно од јачих такмичења у мојој каријери. На овом такмичењу учествовало је више од 75 такмичарки из цијелог свијета и због тога је златна медаља из Умага за мене посебно важна – истакла је Марина.

Сигурни смо да ће Марина, узорна спортисткиња и студентица, остварити циљеве на оба фронта, и златним словима исписати историју овог спорта.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО) Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО)
Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО) Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО)
Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бродом (ФОТО) Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бр...
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    9h 54m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    5h 20m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    5h 30m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    5h 35m
    0
  • Саслушана мајка осумњиченог за убиство Данке Илић
    12h 14m
    0