Марина Куртеш: „Златна медаља из Умага ми је наjдрaжа у каријери“

30.11.2022. 12:13
0
ИЗВОР: katera.news

Источно Сарајево одавно је град борилачких спортова, који је изњедрио борце и спортисте свјетског ранга.

Како живимо у времену у ком вребају многе опасности и константни напади стреса,  добар одабир да се ослободимо негетивних мисли, и то на исправан начин, је борилачки спорт. Многи стручњаци говоре колико је важно исправно усмјерити негативну енергију и што прије је се ослободити.

Карате је један од борилачких спортова, који може бити прави избор за каналисање негативне енергије кроз учење различитих борилачких покрета, технике и дисциплине.

Једна од дисциплинованих и јако марљивих спортиста у Источном Сарајеву је каратисткиња Марина Куртеш, која је и данашња саговорница портала Катера.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Ова деветнаестогодишњакиња своје прве вјештине стекла је као дјевојчица у Карате клубу „Славија“.

- Карате сам почела да тренирам са најбољим другом. Позитивна енергија коју сам осјетила на првом тренингу задржали су ме све до данас – навела је Куртеш.

Данас, додаје Куртеш, „Славија“ броји више од 80 такмичара који тренирају у сјајним условима, а међусобна сарадња и помоћ је оно што одликује чланове овог клуба.

Говорећи о предстојећим такмичењима, наша саговорница је истакла да су већ почеле припреме за Свјетску сениорску лигу „Серије А“ , која ће бити одржано у Атини почетком сљедеће године.

- Преостало је мало времена до такмичења у Атини, које се уједно и бодује на свјетској ранг-листи. Такође, у фебруару ме очекује и европско првенство У21 и надам се да ћу постићи најбоље резултате - истакла је Куртеш.

У наставку разговора, Марина, која је синоним за перспективну каратисткињу, рекла је како јој је спорт помогао да се развије у стабилну, психички јаку личност, али и да изгради велико самопоуздање.

Поред професионалног спортског залагања, она је студент прве године Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, и како истиче, тешко је избалансирати факултетске и спортске обавезе.

- Предавања дуго трају, а тренинзи су јако захтијевни и изискују пуно времена и одрицања, нарочито када се спремам за такмичења – објашњава Куртеш.

На новинарско питање о тренутној ситуацији у спорту у нашем граду и Републици Српској, Марина истиче да се примјети напредак.

- Данас се спорт цијени и сваки нови успјех са собом носи одређене бенефите и повластице, што могу да потврдим. Такође, велики број такмичара из нашег града, Републике Српске и БиХ учествује на европским и свјетским такмичењима и то је податак који доказује да се спорт, цијени – рекла је она.

У мору медаља које је освојила,увијек постоји она која јаче сија у односу на друге.

- Најдража медаља ми је с такмичења у Умагу 2018. године, које је било једно од јачих такмичења у мојој каријери. На овом такмичењу учествовало је више од 75 такмичарки из цијелог свијета и због тога је златна медаља из Умага за мене посебно важна – истакла је Марина.

Сигурни смо да ће Марина, узорна спортисткиња и студентица, остварити циљеве на оба фронта, и златним словима исписати историју овог спорта.

Коментари 0
Повезане вијести
Марина Kуртеш поново златна Марина Kуртеш поново златна
Интервју са Путином најочекиванији догађај у медијском простору Интервју са Путином најочекиванији догађај у медијском простору
Русија није могла да не устане у одбрану Србије Русија није могла да не устане у одбрану Србије
Најчитаније
 • Четнички војвода Бранислав Гавриловић Брне
  16h 4m
  6
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  1h 36m
  1
 • Преминуо српски ММА репрезентативац Стефан Савић
  22h 18m
  0
 • Тужна судбина „фрушкогорске виле“
  16h 29m
  2
 • Здравствено стање генерала Младића веома тешко
  13h 41m
  2