Марковић: Додик је потврдио да је активиран Акциони план за чланство у НАТО

03.02.2020. 11:29
0
ИЗВОР: Srpska.info

Ми јесмо на путу приступања НАТО, јер је документом који је Предсједништво БиХ упутило у сједиште НАТО активиран МАП, а то је јучерашњом изјавом потврдио и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, изјавила је проф. др Иванка Марковић, чланица Предсједништва СДС и посланица у Народној скупштини РС.

Она наглашава да је НАТО на својој службеној веб страници објавио да је БиХ, заједно са Сјеверном Македонијом, у МАП (Акциони план за чланство). То, појашњава Марковићева, значи да је Република Српка уведена у процедуру приступања НАТО пакту, а њене институције, као ни народ, неће имати никакву могућност да изразе своју вољу по овом питању.

– Само 48 дана је било потребно да се покаже да документ представљен на посебној сједници Народне Скупштине Републике Српске није безазлени „План реформи БиХ“. Колико још оваквих истина је потребно да цјелокупно друштво отвори очи – упитала је Марковићева, а саопштено из СДС.

 

Коментари 0
Повезане вијести
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Српска спрема прве тужбе против НАТО-а Српска спрема прве тужбе против НАТО-а
Почетак друге серије злочиначког бомбардовања Републике Српске Почетак друге серије злочиначког бомбардовања Републике Српске
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    9h 9m
    8
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    23h 53m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    11h 40m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    9h 23m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    9h 15m
    0