Мароко у полуфиналу

10.12.2022. 18:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Мароко је побиједио селекцију Португалије резултатом 1:0 и тиме ушао у историју фудбалских свјетских првенстава као прва афричка земља у полуфиналу Мондијала.
Побједнички гол за Мароканце у четвртфиналу Свјетског првенства у Катару постигао је Јусеф Ен Незири послије додавања Јахије Атијат Алаха у 42. минуту.

Португалија је нападала током цијелог меча, а Мароканци су према статистици у посљедњем минуту меча имали посјед лопте 26 одсто.

Није Португалцима вриједело ни то што је селектор Фернандо Сантош у раној фази другог дијела меча у игру убацио Кристијана Роналда. Мреже Марока је остала нетакнута.

Мароканци су због црвеног картона Шедире у надокнади времена остали с играчем мање на трави, али су успјели да сачувају предност са краја првог полувремена.

Мароко је претходно у осмини финала побиједио Шпанију, а у полуфиналу ће се састати са побједником меча између селекција браниоца титуле Француске и Енглеске.

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас судар двије најтрофејније селекције Старог континента Вечерас судар двије најтрофејније селекције Старог континента
Кристијано Роналдо долази у Зеницу Кристијано Роналдо долази у Зеницу
Новорођенче извучено живо из рушевина у Мароку (ВИДЕО) Новорођенче извучено живо из рушевина у Мароку (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 51m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 50m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 26m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 47m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 30m
    9