Maroko u polufinalu

10.12.2022. 18:42
0
IZVOR: srna.rs

Maroko je pobijedio selekciju Portugalije rezultatom 1:0 i time ušao u istoriju fudbalskih svjetskih prvenstava kao prva afrička zemlja u polufinalu Mondijala.
Pobjednički gol za Marokance u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru postigao je Jusef En Neziri poslije dodavanja Jahije Atijat Alaha u 42. minutu.

Portugalija je napadala tokom cijelog meča, a Marokanci su prema statistici u posljednjem minutu meča imali posjed lopte 26 odsto.

Nije Portugalcima vrijedelo ni to što je selektor Fernando Santoš u ranoj fazi drugog dijela meča u igru ubacio Kristijana Ronalda. Mreže Maroka je ostala netaknuta.

Marokanci su zbog crvenog kartona Šedire u nadoknadi vremena ostali s igračem manje na travi, ali su uspjeli da sačuvaju prednost sa kraja prvog poluvremena.

Maroko je prethodno u osmini finala pobijedio Španiju, a u polufinalu će se sastati sa pobjednikom meča između selekcija branioca titule Francuske i Engleske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Večeras sudar dvije najtrofejnije selekcije Starog kontinenta Večeras sudar dvije najtrofejnije selekcije Starog kontinenta
Kristijano Ronaldo dolazi u Zenicu Kristijano Ronaldo dolazi u Zenicu
Novorođenče izvučeno živo iz ruševina u Maroku (VIDEO) Novorođenče izvučeno živo iz ruševina u Maroku (VIDEO)
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 13m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 12m
    0
  • Zemljotres u BiH
    7h 48m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 9m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    9h 52m
    9