Машинском факултету у Источном Сарајеву додијељен сертификат за акредитоване методе

25.04.2022. 19:12
0
ИЗВОР: srna.rs

Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву додијељен је сертификат за акредитоване методе у подручју механичких и металографских испитивања.

Сертификат је додијелио Институт за акредитовање БиХ /БАТА/. Тиме је Машински факултет завршио активности у вези са акредитацијом Центра акредитованих лабораторија, односно Лабораторије за заваривање и испитивање материјала, саопштено је из Машинског факултета.

- Након изузетно захтјевних активности које су биле фокусиране на усаглашавање система управљања са стандардом BAS EN ISO/IEK 17025:2018 и испуњавања других услова, процес акредитовања од Института за акредитовање БиХ успјешно је реализован - истичу из овог факултета.

Из Машинског факултета појашњавају да је Лабораторија за заваривање и испитивање материјала, кроз поступак акредитовања, доказала да се може имати повјерења у резултате испитивања.

Напоменуо је да су у току поступка акредитације имали добру сарадњу са БАТА, посебно са његовим тимом за оцјењивање, који је професионално спровео оцјењивање лабораторије.

Акредитација метода испитивања металних материјала и производа од металних материјала, набавка неопходне опреме и едукација особља подржана је кроз пројекат "Европски оквир за развој стратегија и политика за мала и средња предузећа у БиХ - СБА у БиХ", који је спровела Агенција за развој предузећа ЕДА, а средства је обезбиједила Шведска развојна агенција.

- Наши напори у будућности биће усмјерени на континуирано унапређење система квалитета у раду акредитованог центра, односно јачању подршке, прије свега малим и средњим предузећима, у циљу повећања њихове конкурентности на домаћем и иностраном тржишту - истичу из Машинског факултета.

Коментари 0
Повезане вијести
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Конкурс за упис студената 12. јуна Конкурс за упис студената 12. јуна
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    19h 11m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    20h 22m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    21h 48m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    21h 53m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    21h 21m
    0