Mašinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu dodijeljen sertifikat za akreditovane metode

25.04.2022. 19:12
0
IZVOR: srna.rs

Mašinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu dodijeljen je sertifikat za akreditovane metode u području mehaničkih i metalografskih ispitivanja.

Sertifikat je dodijelio Institut za akreditovanje BiH /BATA/. Time je Mašinski fakultet završio aktivnosti u vezi sa akreditacijom Centra akreditovanih laboratorija, odnosno Laboratorije za zavarivanje i ispitivanje materijala, saopšteno je iz Mašinskog fakulteta.

- Nakon izuzetno zahtjevnih aktivnosti koje su bile fokusirane na usaglašavanje sistema upravljanja sa standardom BAS EN ISO/IEK 17025:2018 i ispunjavanja drugih uslova, proces akreditovanja od Instituta za akreditovanje BiH uspješno je realizovan - ističu iz ovog fakulteta.

Iz Mašinskog fakulteta pojašnjavaju da je Laboratorija za zavarivanje i ispitivanje materijala, kroz postupak akreditovanja, dokazala da se može imati povjerenja u rezultate ispitivanja.

Napomenuo je da su u toku postupka akreditacije imali dobru saradnju sa BATA, posebno sa njegovim timom za ocjenjivanje, koji je profesionalno sproveo ocjenjivanje laboratorije.

Akreditacija metoda ispitivanja metalnih materijala i proizvoda od metalnih materijala, nabavka neophodne opreme i edukacija osoblja podržana je kroz projekat "Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u BiH - SBA u BiH", koji je sprovela Agencija za razvoj preduzeća EDA, a sredstva je obezbijedila Švedska razvojna agencija.

- Naši napori u budućnosti biće usmjereni na kontinuirano unapređenje sistema kvaliteta u radu akreditovanog centra, odnosno jačanju podrške, prije svega malim i srednjim preduzećima, u cilju povećanja njihove konkurentnosti na domaćem i inostranom tržištu - ističu iz Mašinskog fakulteta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Konkurs za upis studenata 12. juna Konkurs za upis studenata 12. juna
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    7h 45m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    7h 25m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    10h 48m
    0
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    11h 45m
    9
  • Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
    8h 42m
    0