Маск покренуо гласање на „Твитеру“ о повратку Трамповог налога

19.11.2022. 09:50
0
ИЗВОР: Танјуг

Нови власник Твитера Илон Маск је покренуо анкету у којој тражи од корисника „Твитера“ да гласају о томе да ли бившем америчком предсједнику Доналду Трампу треба вратити налог на тој друштвеној мрежи који су му угасили претходни власници компаније.

Први резултати анкете која је започела синоћ показује да је отприлике 60 одсто оних који су се изјаснили гласало за, преноси Ројтерс.

-Vox populi vox dei -навео је Маск у објави на „Твитеру“ латинску изреку која значи “глас народа је глас Бога”.

Гласање је отворено 24 сата, а нови власник „Твитера“, рекао је у мају да ће поништити “забрану приступа Трампу на овој друштвеној мрежи чији је налог суспендован након нереда на Капитолу 6. јануара 2021.

Раније јуче Маск је објавио да никаква одлука да се обнови кориснички налог бившег америчког председника на Твитеру није још донијета.

Он је најавио да ће бити обновљени кориснички налози других контроверзних личности попут Кејти Грифин, Џордана Питерсона и конзервативног сатиричног портала Бабилон Би.

Напоменуо је да је “нова политика 'Твитера' слобода говора” додајући да ће негативним објавама које садрже говор мржње бити смањена видљивост, као и да на њима компанија неће зарађивати.

Коментари 0
Повезане вијести
Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО) Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
Зукерберг трећи на свијету по богатству, потиснуо Илона Маска Зукерберг трећи на свијету по богатству, потиснуо Илона Маска
Апсолутна побједа Доналда Трампа Апсолутна побједа Доналда Трампа
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 25m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 58m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 24m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 37m
    0
  • Партизан мијења име!
    12h 6m
    4