Маске више нису обавезне на отвореном простору

02.06.2020. 16:58
0
ИЗВОР: СРНА

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас на сједници закључак којим престаје обавеза кориштења заштитне маске на отвореном простору.

- Остаје обавеза грађана да се у затвореним просторијама, поред заштитне мјере физичког растојања од два метра и коришћења заштитне маске, придржавају упутства Института за јавно здравство Републике Српске за боравак у затвореном простору, у зависности од дјелатности која се обавља - саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је и закључак којим се ван снаге ставља закључак о престанку обуставе јавног превоза лица од 8. маја.

- Превозници који обављају превоз лица дужни су да организују рад у складу са упутством Института за јавно здравство Републике Српске и могућношћу редуковања броја полазака на аутобуским линијама у складу са потребама - наводи се у саопштењу.

Закључци ступају на снагу даном доношења.

Коментари 0
Повезане вијести
Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској? Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској?
Фирме без радника у Српској оствариле чак 92 милиона КМ добити Фирме без радника у Српској оствариле чак 92 милиона КМ добити
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Најчитаније
  • Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
    22h 19m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    17h 5m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    18h 20m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    18h 56m
    0
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    12h 56m
    0