Маску забрањено лансирање ракете

29.01.2021. 21:58
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Маскова компанија "Spejs X" спрема још једно тестирање своје ракете, која би требало да полети неколико стотина метара и онда да се полако спусти на Земљу, саопштила је америчка Федерална агенција за авијацију (FAA).

Ипак, они су забранили ово тестирање, због “сигурносних ризика”.

Наравно, ексцентричном милијардеру Илону Маску ово се није баш свидјело, па је одлучио да се обрати Федерацији, и то на Твитеру, преноси Б92.

– За разлику од свог ваздухопловног одсјека, дио "FAA" који се бави свемиром има потпуно погрешну регулаторну структуру. Правила су осмишљена тако да омогућавају само неколико лансирања годишње, и то са Владиних лансирних рампи. У тим условима, човјечанство никад неће да стигне до Марса – написао је.

Осим што је рекао директно шта мисли, Маск је, изгледа, одлучио и да се мало заинати. Упркос забрани за тест, ракета је ипак напуњена горивом, а одрађени су и сви остали кораци који претходе лансирању.

До самог лансирања, наравно, ипак није дошло. Чак ни Маск (бар за сада) није спреман да се оглуши о забрану "FAA", јер би то довело у питање и сва остала лансирања у будућности, преноси Зимо.

Коментари 0
Повезане вијести
Зукерберг трећи на свијету по богатству, потиснуо Илона Маска Зукерберг трећи на свијету по богатству, потиснуо Илона Маска
Платформа X се претвара у апликацију за упознавање Платформа X се претвара у апликацију за упознавање
Русија у петак лансира прву свемирску летјелицу на Мјесец након 47 година Русија у петак лансира прву свемирску летјелицу на Мјесец након 47 година
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    7h 12m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    9h 58m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    9h 31m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    12h 38m
    1
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    23h 36m
    1