Masku zabranjeno lansiranje rakete

29.01.2021. 21:58
0
IZVOR: Srpskainfo

Maskova kompanija "Spejs X" sprema još jedno testiranje svoje rakete, koja bi trebalo da poleti nekoliko stotina metara i onda da se polako spusti na Zemlju, saopštila je američka Federalna agencija za avijaciju (FAA).

Ipak, oni su zabranili ovo testiranje, zbog “sigurnosnih rizika”.

Naravno, ekscentričnom milijarderu Ilonu Masku ovo se nije baš svidjelo, pa je odlučio da se obrati Federaciji, i to na Tviteru, prenosi B92.

– Za razliku od svog vazduhoplovnog odsjeka, dio "FAA" koji se bavi svemirom ima potpuno pogrešnu regulatornu strukturu. Pravila su osmišljena tako da omogućavaju samo nekoliko lansiranja godišnje, i to sa Vladinih lansirnih rampi. U tim uslovima, čovječanstvo nikad neće da stigne do Marsa – napisao je.

Osim što je rekao direktno šta misli, Mask je, izgleda, odlučio i da se malo zainati. Uprkos zabrani za test, raketa je ipak napunjena gorivom, a odrađeni su i svi ostali koraci koji prethode lansiranju.

Do samog lansiranja, naravno, ipak nije došlo. Čak ni Mask (bar za sada) nije spreman da se ogluši o zabranu "FAA", jer bi to dovelo u pitanje i sva ostala lansiranja u budućnosti, prenosi Zimo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zukerberg treći na svijetu po bogatstvu, potisnuo Ilona Maska Zukerberg treći na svijetu po bogatstvu, potisnuo Ilona Maska
Platforma X se pretvara u aplikaciju za upoznavanje Platforma X se pretvara u aplikaciju za upoznavanje
Rusija u petak lansira prvu svemirsku letjelicu na Mjesec nakon 47 godina Rusija u petak lansira prvu svemirsku letjelicu na Mjesec nakon 47 godina
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    22h 27m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    8h 0m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    22h 37m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    8h 6m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    8h 4m
    0