Масовног убицу из Младеновца терете за неколико кривичних дјела

05.05.2023. 22:09
0
ИЗВОР: Танјуг

Више јавно тужилаштво у Смедереву саопштило је, наводећи инцијале, да Уроша Блажића (20) терете за више кривчних дјела.

- На основу до сада предузетих доказних радњи и обавештења прикупљених од грађана постоје основи сумње да је осумњичени У.Б, (рођен 11. октобра 2002. године), из Дубоне (општина Младеновац) извршио кривична дела тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и кривично дело отмица – наводи у саопштењу више јавно тужилаштво у Смедереву.

Блажић је је јуче у касним вечерњим сатима и у току ноћи, на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматског оружја лишио живота осам лица, а 14 је повриједио.

- Приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бекства осумњичени претио убиством таксисти те га принудио да га одвезе до села на територији општине Крагујевац, где је осумњичени у току преподневних часова дана 05.маја .2023. године и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака - наведено је у саопштењу тог тужилаштва.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Смедереву осумњиченом је одређено задржавање од 48 часова, након чега ће у законском року бити саслушан у просторијама Вишег јавног тужилаштва у Смедереву.

Коментари 0
Повезане вијести
Подигнута оптужница за масакр у Младеновцу: За убицу траже 20 година затвора Подигнута оптужница за масакр у Младеновцу: За убицу траже 20 година затвора
Кушић: Стање безбједности задовољавајуће Кушић: Стање безбједности задовољавајуће
Још три мјесеца притвора осумњиченом за масовно убиство у Младеновцу Још три мјесеца притвора осумњиченом за масовно убиство у Младеновцу
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 32m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 27m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 15m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 21m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 49m
    0