Masovnog ubicu iz Mladenovca terete za nekoliko krivičnih djela

05.05.2023. 22:09
0
IZVOR: Tanjug

Više javno tužilaštvo u Smederevu saopštilo je, navodeći incijale, da Uroša Blažića (20) terete za više krivčnih djela.

- Na osnovu do sada preduzetih dokaznih radnji i obaveštenja prikupljenih od građana postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni U.B, (rođen 11. oktobra 2002. godine), iz Dubone (opština Mladenovac) izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica – navodi u saopštenju više javno tužilaštvo u Smederevu.

Blažić je je juče u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja lišio života osam lica, a 14 je povrijedio.

- Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva osumnjičeni pretio ubistvom taksisti te ga prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova dana 05.maja .2023. godine i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka - navedeno je u saopštenju tog tužilaštva.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 časova, nakon čega će u zakonskom roku biti saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Podignuta optužnica za masakr u Mladenovcu: Za ubicu traže 20 godina zatvora Podignuta optužnica za masakr u Mladenovcu: Za ubicu traže 20 godina zatvora
Kušić: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće Kušić: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće
Još tri mjeseca pritvora osumnjičenom za masovno ubistvo u Mladenovcu Još tri mjeseca pritvora osumnjičenom za masovno ubistvo u Mladenovcu
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    9h 35m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    11h 54m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    12h 21m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    15h 1m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    7h 42m
    0