Матична библиотека: Од сутра поново са радом почињу радионице

31.01.2021. 10:32
0
ИЗВОР: СРНА

У дјечијем одјељењу Матичне библиотеке Источно Сарајево од сутра, уз придржавање епидемиолошких мјера, поново почињу са радом радионице за дјецу које су обогаћене новим едукативним садржајима.

Вршилац дужности директора Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац изјавила је Срни да је ријеч о едукативним, илустративним радионицама, школици за најмлађе, затим малој школи руског/енглеског језика, малој читаоници и ликовној радионици.

- Петком се организује и школа сликања за нешто старији узраст дјеце. Због епидемиолошких мјера које су и даље на снази, у групама ће бити до 10 дјеце, тако да би за упис нових полазника било потребно унапријед резервисати термин -  истакла је Кулашинчева.

Она напомиње да у раду са најмлађима користе едукативни садржај, односно материјале, који не шкоде здрављу дјеце и запослених, а направљени су од дрвета или рециклираног материјала.

На тај начин, сматра Кулашинчева, и дјеци, али и широј јавности подижу свијест о очувању животне средине.

Из Дјечије библиотеке поручују да у раду са дјецом желе да развијају њихову радозналост, креативност и да буду дио стварања будућих здравих генерација.

Кулашинчева додаје да дужи низ година запослени у Дјечијем одјељењу Матичне библиотеке организују радионице за дјецу намијењене предшколском узрасту.

- Понуде наших радионица континуирано расту и надограђују се, те из године у годину их чинимо занимљивијим за сву дјецу која долазе код нас. Често настојимо уводити иновације у дјечијем образовању, а то је оно по чему смо препознатљиви и по чему нас генерације памте -  каже Кулашинчева.

Она истиче да имају веома професионалан кадар за вођење радионица, као и Дјечије библиотеке, а ради се о квалификованим и образованим људима, који прате прописе и стандарде и имају јако добар приступ дјеци.

- Свим посјетиоцима Дјечије библиотеке и корисницима радионица, желим срећан почетак, да уживају у новом садржају, јер све ово је пут који их води до сликовнице, књиге и читања, а ми смо ту да их усмјеримо и помогнемо у томе - навела је Кулашинчева.

Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево у децембру је обиљежило десети рођендан, а тренутно има 2.735 чланова, са подручја општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, узраста од неколико мјесеци до 14 година.

Бесплатне услуге, које у овој библиотеци обезбјеђују за малишане од једне до 14 година, уклањају социјалне баријере и дају исту могућност свима за кориштење - како библиотечког, тако и дидактичког материјала, али и могућност за стицање нових знања кроз најсавременије методе, радионичке активности и креативно провођење слободног времена.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву
Књижевно вече Драгана Вилића у Источном Новом Сарајеву Књижевно вече Драгана Вилића у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    13h 7m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    11h 9m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    10h 2m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    10h 7m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    9h 10m
    1