Међу 55 Пиксијевих ратника за Мундијал, једног играча ипак нема

21.10.2022. 11:53
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Драган Стојковић испоштовао је рок за слање првог ширег списка репрезентативаца за Свјетско првенство у Катару.

У ФИФА је стигло 55 имена српских фудбалера, од којих ће се 26 на крају наћи на Мундијалу.

Неких 30 имена је познато свима. То су играчи који су изнијели квалификације за Свјетско првенство, били актери Лиге Нација – они који су већ добијали позив Драгана Стојковића. Њих не морамо ни да помињемо, а ево и оних који би шансу могли да траже из прикрајка, те који су на скали од неких 30 до 55.

Уз дужно поштовање према свима, редослијед није битан, али свакако су ту капитен Партизана Слободан Урошевић, његов саиграч Светозар Марковић, Александар Катаи и Милан Родић из Звезде, Дарко Брашанац из Осусасуне, Лазар Ранђеловић из Урала, Дејан Јовељић из ЛА Галакси, Миле Свилар из Роме, Филип Стевановић из Санта Кларе, Михајло Ристић из Бенфике, Вељко Бирманчевић из Тулуза, Михаило Бањац из Краснодара, Милан Гајић и Саша Здјелар из московског ЦСКА“.

Наравно ту је и Звездин двојац Стефан Митровић и Страхиња Ераковић, који би требало да се нађу и на ужем списку за Свјетско првенство. Многи их већ сада виде на Мундијалу.

Иако је прошлог мјесеца било ријечи о њему, Лазар Самарџић из Удинеза још није званично уврштен на списак репрезентативаца Србије. 

Бивши млади репрезентативц Њемачке је показао вољу да брани боје Србије, али у договору са Пиксијем тек послије Мундијала, од наредног циклуса квалификација за Европско првенство 2024.

Иначе, Драган Стојковић неће се оглашавати поводом ширег списка, који је послао у ФИФА, јер нема ту обавезу. 

Ипак, неки селектори ће искористити своје право да и званично открију јавности својих 55 кандидата за Мундијал, а то су већ најавили Златко Далић и Гарет Саутгејт, пише Спортал.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО) Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 52m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 27m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 26m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 53m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 45m
    0