Међу осумњиченим и предсједник Савеза логораша БиХ?

16.12.2019. 11:26
0
ИЗВОР: Srpska.info

Према незваничним информацијама, међу осумњиченима у акцији “Мемори” Федералне управе полиције (ФУП) су предсједник Савеза логораша у БиХ Јасмин Мешковић и још пет особа. За сада и даље траје претрес на 11 локација.

Из Тужилаштва Кантона Сарајево потврђено је да је један од објеката који се претреса и Музеј злочина против човјечности и геноцида у Сарајеву, преноси Avaz.

Мета ФУП су особе које су осумњичене да су стицале противправну имовинску корист од копирања улазница и продаје карата за музеје.

Слика

– Шест особа које су под истрагом Кантоналног тужилаштва Сарајево сумњиче се да су од јула 2017. године штампале дупле карте за Музеје против човјечности и геноцида у Сарајеву и Мостару. Карте су продавали, а новац од продаје задржавали за себе – потврдила је портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    15h 25m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    15h 30m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    16h 22m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    16h 36m
    0
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    9h 58m
    0