Међународна акција "Кајак" СИПА и МУП Србије разбили криминалну групу кријумчара људи

18.08.2020. 10:04
0
ИЗВОР: Srpska.info

У међународној акцији кодног назива “Кајак” на подручју Братунца ухапшени су припадници организоване криминалне групе која се бавила кријумчарењем миграната из Србије у БиХ.

У склопу ове међународне акције још раније је ухапшено девет осумњичених кријумчара, а поменута акција наставиће се и у наредном периоду.

– По налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ – (СИПА),  у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал Србије и полицијским службеницима Службе за борбу против организованог криминалитета МУП Србије, реализовали су акцију кодног назива „Кајак“, у којој су на подручју Братунца лишена слободе двије осумњичене особе. У овој акцији, до сада, на подручју обје државе лишено је слободе 9 осумњичених особа – саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Током рада на предмету подршку је како се наводи, пружио Полицијски центар Југоисточне Европе – SELEC.

Током акције, полицијски службеници СИПА су на подручју Братунца лишили сободе двојицу осумњичених због постојања основане сумње да су као чланови групе за организовани криминал, која је организована ради пребацивања илеганих миграната из Србије у БиХ и даље према земљама ЕУ, починили кривично дјело организовање групе људи или удружења за извршење кривичног дјела “кријумчарење миграната”.

Претресом су привремено одузети предмети који могу послужити као доказ о извршењу кривичних дјела у кривичном поступку.

– Ради се о истрази Тужилаштва БиХ против особа осумњичених да су у садејству са особама из Србије организовали кријумчарење већег броја илегалних миграната са подручја Србије, преко водене границе на ријеци Дрини на територију БиХ, чиме се значајно угрожава сигурност и усложњава ситуација са илегалним мигрантима у БиХ. Рад на оперативној акцији “Кајак” се наставља – закључили су из Тужилаштва БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Друштвеним мрежама се шири информација да ће тржни центар у Србији бити нападнут, огласио се МУП Друштвеним мрежама се шири информација да ће тржни центар у Србији бити нападнут, огласио ...
На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    22h 53m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 26m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 3m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 32m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 30m
    0