Међународна конференција о савременим начинима лијечења код поремећаја из спектра аутизма

27.05.2022. 15:52
0
ИЗВОР: 24online.rs

У Београду ће се од 2. до 4. јуна, у хотелу Мона Плаза, одржати Међународна конференција о савременим начинима лијечења поремећаја из спектра аутизма (South East European Conference on Autism – SEECA).

Циљ конференције је упознавање здравствених радника, првенствено педијатара, неуролога, имунолога и гастроентеролога и шире јавности са новим медицинским третманима у области поремећаја спектра аутизма.

Конференцију је акредитовао Здравствени савјет Србије као међународни конгрес, те су и поени за Континуирану медицинску едукацију (CME поени) обезбијеђени (15 за предаваче и 10 за пасивне учеснике).

Организатори конференције су удружења родитеља дјеце са развојним проблемима из цијелог региона – „Деца без граница“ и „нАУкаТизам“, као и удружење ”Спектрум”. Заједничким снагама и размијеном сазнања, тражећи помоћ за своју дјецу код свјетских стручњака за аутизам, чланови ових удружења дошли су до многих информација које су жељеле да подијеле широј јавности и да постакну ширење свијести о медицинским проблемима са којима се сусрећу дјеца са поремећајем аутистичног спектра. Отуда се родила идеја о одржавању ове конференције која би учинила доступним информације које у овом тренутку, у земљама региона, у великој мјери, нажалост, нису заступљене.

Слика

 

Овом приликом, учесници ће имати прилику да чују преко 20 предавача, угледних научника и клиничара из Сједињених Америчких Држава, Русије, Италије, Француске, Пољске, Украјине, као и водеће стручњаке из Србије, БиХ и Црне Горе.

Конференција је већ изазвала велико интересовање јавности у цијелом региону, јер се до сада за учешће пријавило више од 1.000 заинтересованих љекара, родитеља и терапеута из Србије, БиХ, Хрватске, Сјеверне Македоније, Словеније и Црне Горе, као и других европских земаља.

Мјеста у сали где ће се одржати конференција су већ попуњена због ограниченог броја, али ће сви заинтересовани моћи да прате конференцију онлајн преко "ZOOM" платформе.

Учешће на конференцији је бесплатно. Више информација о конференцији можете наћи на веб-страници: https://seeca.info/sr/, на којој се може извршити и регистрација за конференцију.

Поред љекара, добродошли су и родитељи, терапеути који раде са дјецом и особама са поремећајем из спектра аутизма, као и сви који су заинтересовани да науче више о овој теми и тиме помогну ширење сазнања, са надом да се дјеци и особама са овим комплексним поремећајем омогући да остваре све своје потенцијале.

Аутор: Б.С.

Коментари 0
Повезане вијести
Све боје аутистичног спектра – прича једне маме о љубави, борби и успјеху Све боје аутистичног спектра – прича једне маме о љубави, борби и успјеху
Просвјетарима у Рудом затвор због поступања према ученику с аутизмом Просвјетарима у Рудом затвор због поступања према ученику с аутизмом
Алекси је аутизам одузео нормалан живот, али му је дао срце "велико као кућа" (ФОТО) Алекси је аутизам одузео нормалан живот, али му је дао срце "велико као кућа" (ФОТО)
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    22h 16m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    14h 44m
    1
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 9m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    20h 17m
    2
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    21h 14m
    0