Међународни дан борбе против вршњачког насиља обиљежен у СШЦ „Источна Илиџа“ (ФОТО)

22.02.2023. 09:26
0
ИЗВОР: katera.news

Сви запослени и ученици ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“ обиљежили су Међународни дан борбе против вршњачког насиља, истичући да заједно раде на стварању позитивне атмосфере у школи и одјељењу.

- На часовима одјељенске заједнице, наставним и ваннаставним активностима, радимо на развијању толеранције на различитости, емпатији, међусобном уважавању, култури комуникације, конструктивном рјешавању проблема, контроли емоција, идентификацији са позитивним узорима, јер превенција насиља има користи за будућност свих ученика – навели су из ове школе.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Из школе су се захвалили ученицима, члановима Психолошке секције, који су препознали значај обиљежавања овог дана и значај рјешавања проблема вршњачког насиља.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Међународни дан борбе против вршњачког насиља, познат и као Дан ружичастих/розе мајица, обиљежава се посљедње сриједе у фебруару.

Све је почело 2007. године, када је један ученик у школу дошао обучен у розе мајицу због чега је претрпио ругање и вербално насиље својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци обољелој од карцинома дојке.

Другови из његовог разреда наредних дана су долазити у школу идентично обучени, како би му пружили  подршку и указали на проблем вршњачког насиља у школама.

Коментари 0
Повезане вијести
Вршњачко насиље у Српској постаје свакодневница Вршњачко насиље у Српској постаје свакодневница
Насиље над вршњацима није дјечија игра Насиље над вршњацима није дјечија игра
ПУ Источно Сарајево: Пет случајева вршњачког насиља за девет мјесеци ПУ Источно Сарајево: Пет случајева вршњачког насиља за девет мјесеци
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 13m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 27m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 34m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 22m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 49m
    0