Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obilježen u SŠC „Istočna Ilidža“ (FOTO)

22.02.2023. 09:26
0
IZVOR: katera.news

Svi zaposleni i učenici JU SŠC „Istočna Ilidža“ obilježili su Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, ističući da zajedno rade na stvaranju pozitivne atmosfere u školi i odjeljenju.

- Na časovima odjeljenske zajednice, nastavnim i vannastavnim aktivnostima, radimo na razvijanju tolerancije na različitosti, empatiji, međusobnom uvažavanju, kulturi komunikacije, konstruktivnom rješavanju problema, kontroli emocija, identifikaciji sa pozitivnim uzorima, jer prevencija nasilja ima koristi za budućnost svih učenika – naveli su iz ove škole.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Iz škole su se zahvalili učenicima, članovima Psihološke sekcije, koji su prepoznali značaj obilježavanja ovog dana i značaj rješavanja problema vršnjačkog nasilja.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznat i kao Dan ružičastih/roze majica, obilježava se posljednje srijede u februaru.

Sve je počelo 2007. godine, kada je jedan učenik u školu došao obučen u roze majicu zbog čega je pretrpio ruganje i verbalno nasilje svojih vršnjaka. Učenik je roze majicu obukao u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke.

Drugovi iz njegovog razreda narednih dana su dolaziti u školu identično obučeni, kako bi mu pružili  podršku i ukazali na problem vršnjačkog nasilja u školama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vršnjačko nasilje u Srpskoj postaje svakodnevnica Vršnjačko nasilje u Srpskoj postaje svakodnevnica
Nasilje nad vršnjacima nije dječija igra Nasilje nad vršnjacima nije dječija igra
PU Istočno Sarajevo: Pet slučajeva vršnjačkog nasilja za devet mjeseci PU Istočno Sarajevo: Pet slučajeva vršnjačkog nasilja za devet mjeseci
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    6h 21m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    6h 3m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    23h 31m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    20h 38m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    6h 57m
    1