„Међународни дан математике“ симболично обиљежен у СШЦ „Василије Острошки“

03.03.2021. 18:34
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Прве сриједе у марту обиљежава се „Међународни дан математике“, а тим поводом данас су у Средњошколском центру „Василије Острошки“ представљени ликовни радови са мотивом бројева, математичких облика и симбола.

Професорица математике и покретач ове идеје Ања Крсмановић је истакла да се међу људима често помиње 14. март као „Међународни дан математике“ међутим то је дан броја „Пи“ и постоје вјероватне индиције да ће временом спојити ова два дана, али за сад они се обиљежавају одвојено.

– Прошле године је наша школа по први пут почела обиљежавати овај дан, па смо са члановима математичке секције направили мали „Музеј математике“. Ове године смо спријечени због епидемиолошке ситуације са вирусом корона, јер треба да чувамо сви једни друге и у овом тренутку ми се чини да би било веома неодговорно организовати било какву врсту изложбе са већим бројем посјетилаца – нагласила је она.

На огласној табли у просторијама СШЦ „Василије Острошки“ изложено је шест радова на којима је спојена математика и умјетност. На изложеним радовима централно мјесто заузео је неки математички појам или симбол.

– Добили смо дозволу од нашег директора, који, морам да поменем, подржи увијек све наше идеје и са члановима математичке секције од прошле године смо осмислили да на овај скроман начин обиљежимо данашњи дан. Жељели смо да направимо нешто што може да се види, а да не изазовемо гужву и у овој реализацији бих посебно истакла учешће Младена Каповића – додала је професорица Крсмановић.

Циљ је истаћи да математика није само рачунање, писање или рјешавање задатака, него је много више од тога, па и умјетност, а то су чланови математичке секције заједно са професорицом Ањом и показали представљањем поменутих ликовних радова.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    20h 40m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    19h 53m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    2h 43m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    22h 1m
    3
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    22h 25m
    0