Мићић формирао нову странку и у њен назив уткао своје име

19.03.2020. 08:54
0
ИЗВОР: srpskainfo

Искључени функционер СДС и актуелни градоначеник Бијељине Мићо Мићић регистровао је нову политичку партију и за собом повукао највећи број чланова Градског одбора СДС Бијељина, сазнаје "Српскаинфо".

Основни суд у Бијељини донио је 18. марта Рјешење којим се у Регистар политичких организација уписује нова политичка организација под називом Странка демократске Српске Семберија – Мићо Мићић.

- Скраћени назив политичке организације је СДС Семберија  – Мићо Мићић. Сједиште политичке организације је у Бијељини, у улици Атинска број 2, у просторијама ЈИП ‘Семберија и Мајевица’, на првом спрату пословног објекта. Упис је извршен дана 18. марта 2020. под регистарским бројем 0800-0-Ф1-20-000022, књига I-Регистра. Лице овлаштено за заступање и представљање политичке организације је Мићо Мићић, предсједник странке. У случају наступања промјена чињеница, које су уписане у регистар политичких организација, политичка организација је дужна овом суду поднијети благовремено пријаву са доказима о извршеним промјенама, које се уписују у регистар политичких организација, у року од 30 дана од дана настанка промјене - наводи се у Рјешењу Основног суда, које је у посједу "Српскаинфо".

Како пише у образложењу овог рјешења, странка је путем свог овлаштеног представника поднијела пријаву за упис оснивања ове политичке организациије, те је доставила записник са оснивачке скупштине од 15. марта 2020, уговор о закупу од 17. марта 2020, као и сагласност за употребу имена и презимена у пуном и скраћеном називу политичке странке.

 

Слика

 

Foto: S

Како пише, циљеви политичке партије су да: штити и унапређује Семберију и Републику Српку, интересе српског народа, других народа и свих грађана на простору Босне и Херцеговине, штити и његује породицу као основну ћелију сваког друштва и побољшања наталитета, штити права и слободе загарантоване Уставом Републике Српске, чува културу и традицију српског народа и његује његову духовност, афирмише и штити срски језик и ћирилично писмо, бори се за социјалну правду на темељу начела солидарности, афирмише међународни углед и статус Републике Српске и БиХ, даље развија демократију, људска и грађанска права и слободе, штити и обезбјеђује права мањина, остварује владавину права.

Такође, нова странка обезбјеђује услове за развој привреде и финансирање тржишне економије, залаже се за провођење европских и других међународих политичких и економских интеграционих процеса, залаже се за очување животне средине, штити интересе и права радника и њихово право на синдикално организовање, обезбјеђује услове за развој предузетништва и приватног власништва уз заштиту националног блага, те се залаже за развој друштвених дјелатности.

Како "Српскаинфо" сазнаје, за данас у Бијељини је било планирано потписивање коалициониог споразума Мићића са лидером СНСД Милорадом Додиком, али је извјесније да ће све да буде одгођено због епидемије вирусом корона.

Као што је познато, Мићић је раније договорио и са своје стране потписао споразум са СНСД, али су нови потписи неопходни, јер се СДС оградио од тог споразума, а Мићића избацио из странке.

Без коментара

Предсједник новоформиране странке Мићо Мићић јавио се на телефонски позив из "Српскаинфо", али није желио да даје никакву изјаву, уз образложење да је „на неком састанку“.

Према ријечима извора "Српскаинфо", већина чланова Градског одбора СДС Бијељина је пошла за Мићићем, што све заједно имплицира да је Мићић одустао од тога да се Главном одбору СДС жали на одлуку Предсједништва СДС о његовом искључењу из СДС.

Коментари 0
Повезане вијести
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Ослобађање Бијељине 1992. године Ослобађање Бијељине 1992. године
Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 25m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 39m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 29m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 54m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 27m
    0