Мика Алексић напустио Централни затвор у Београду

10.09.2021. 19:04
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Наставник глуме Мирослав Мика Алексић управо је напустио "Централни затвор" у Београду након што му је Апелациони суд укинуо притвор, преносе медији.

Подсјетимо, Апелациони суд у Београду укинуо је данас притвор власнику школе глуме Мирославу Мики Алексићу оптуженом да је силовао и полно узнемиравао више полазница те школе и одредио му мјеру забране напуштања стана уз електронски надзор (кућни притвор уз наногицу).

Овом одлуком усвојена је жалба одбране и преиначено је рјешење Вишег суда у Београду који је Алексићу продужио притвор рјешењем од 26. августа због опасности да би у кратком року могао да понови кривично дјело, као и због узнемирења јавности.

Портпарол Апелационог суда Мирјана Пиљић прецизирала је да је тај суд закључио да мјера притвора више није једина могућа мјера за спријечавање опасности да ће у случају пуштања на слободу Алексић у кратком року поновити кривично дјело и да ће доћи до узнемирења јавности које би угрозило правично вођење кривичног поступка.

-По мишљењу Апелационог суда ове опасности су таквог интензитета да се могу спречити мером забране напуштања стана уз електронски надзор- нагласила је Пиљић.

Алексић је у притвору био од хапшења, 16. јануара.

Њему је припремно рочиште пред суђење заказано за 1. октобар.

Алексић је оптужен за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексулано злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге дјевојке.

Коментари 0
Повезане вијести
Игуману Кијевско-печерске лавре два мјесеца кућног притвора и забрана обраћања вјерницима Игуману Кијевско-печерске лавре два мјесеца кућног притвора и забрана обраћања вјерницима
Дејану Пантићу продужен кућни притвор за још два мјесеца Дејану Пантићу продужен кућни притвор за још два мјесеца
Министру Лучићу одређен кућни притвор Министру Лучићу одређен кућни притвор
Најчитаније
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    5h 2m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    5h 50m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    21h 4m
    2
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    2h 48m
    0
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    5h 55m
    0