Милановић: Хрватски војници неће ићи у Украјину

02.02.2022. 12:38
0
ИЗВОР: Агенције

Хрватски предсједник Зоран Милановић изјавио је да Хрватска, како је рекао, "неће имати ништа" с тим што НАТО појачава присуство на истоку Европе због ситуације око Украјине.

- Ако дође до ескалације повућићемо и задњег хрватског војника - истакао је Милановић, преноси Танјуг.

Милановић сматра да се то “догађа у предграђу главног града Русије”, а да је начин да се Украјина сачува – да јој се економски помогне.

Према мишљењу Милановића, кад је претходни амерички предсједник Доналд Трумп, којег су демократи оптуживали да се понаша као дадиља према Путиновој политици, изгубио изборе, нова администрација у Вашингтону сада, под притиском републиканских јастребова, врши притисак на Пентагон и предсједника Џоа Бајдена да према Русији заузму чврст став.

Хрватска треба побјећи од тога

Милановић сматра да Украјини није мјесто у НАТО-у и оцјењује да је то једна од најкорумпиранијих држава на свијету.

Указао је да треба смирити политичку сцену, не допустити да екстремисти врше притисак на политику и поновио да зато Хрватска у томе неће учествовати.

- Хрватска од тога треба да побјегне. Кад је пожар – затварај врата - рекао је Милановић.

- Ми с тим немамо ништа нити ћемо имати ништа, то гарантујем - додао је, критикујући још једном ангажман премијера Андреја Пленковића у Украјини.

Збацивање предсједника Виктора Јануковича, Милановић је прозвао - државним ударом који је подстицала Европска унија, а прије свега Вашингтон тог времена - додала је Хина.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    20h 35m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    6h 8m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    20h 45m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    6h 14m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    6h 12m
    0