Милић: Савет министара у техничком мандату нема никакав легитимитет

25.08.2019. 15:08
0
ИЗВОР: Српска инфо

Члан Главног одбора СНСД Синиша Милић изјавио је данас Срни да они који блокирају избор новог Савјета министара БиХ и опструишу изборну вољу грађана, раде против демократије и опстанка те институције.

Милић истиче да Савјет министара у техничком мандату, десет мјесеци након избора, више нема никакав легитимитет, а негативне посљедице блокаде избора новог Савјета осјећају сви у БиХ.

– Технички мандат не може бити супституција за изборну вољу грађана. Ако БиХ може десет мјесеци, а неки очигледно сматрају да то треба да траје и дуже, бити без легитимног Савјета министара, неко ће оправдано поставити питање да ли нам је уопште потребан тај изборни ниво и тај орган власти –  рекао је Милић.

Он је додао да они који опструишу изборну вољу грађана тиме што покушавају да је моделирају или пониште разним неприхватљивим политичким захтјевима, попут чланства у НАТО, раде против демократије, али и против опстанка тих институција.

 

– Тиме се шаљу лоше политичке поруке, а политичка стабилност нам је потребна ако желимо да унапређујемо економију и зауставимо одлазак младих, за шта се сви, барем, декларативно залажу. Зато се надам да ће превладати разум и да ће нови предсједавајући Савјета министара БиХ ипак бити именован на наредној сједници Предсједништва БиХ – рекао је Милић.

Коментари 0
Повезане вијести
Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ
Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
О политици плата запослених у институцијама БиХ О политици плата запослених у институцијама БиХ
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    14h 49m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 45m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    13h 49m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    10h 42m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    12h 39m
    0