Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ

12.08.2023. 20:29
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Савјет министара БиХ одржаће сутра хитну телефонску сједницу на којој ће се изјаснити о проглашењу Дана жалости у цијелој држави на дан када буде сахрана Низаме Хећимовић и осталих жртава које је убио монструм Нермин Сулејмановић.

Сви министри су већ сагласни да се у понедјељак прогласи Дан жалости.

Захтјев за одржавање сједнице је послао министар за људска права и избјеглице Севлид Хуртић уз сагласност министара Елмедина Конаковића, Зукана Хелеза и Едина Форте.

Када одлука буде званична то ће значити да ће заставе на институцијама БиХ тим поводом бити спуштене на пола копља, а телевизијски и радијски садржај, као и све спортске и забавне манифестације планиране за тај дан потребно је прилагодити Дану жалости.

Дан жалости на дан сахране жртвама у Градачцу прогласила је раније данас Влада Тузланског кантона, као и Брчко Дистрикт.

Посљедњи пут Савјет министара БиХ је прогласило Дан жалости у цијелој држави 5. маја ове године након пуцњаве у основној школи у Београду када је убијено осам ученика и домар, пише Клиx.

Подсјетимо, троје грађана Градачца погинуло је, а још троје рањено у петак када је монструм Нермин Сулејмановић брутално пуцао у њих. Он је убиство невјенчане супруге, а затим вријеме док се скривао од полиције, преносио уживо на Инстаграму. Након тога је извршио самоубиство.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    20h 58m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    21h 16m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    21h 52m
    8
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    18h 47m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    17h 49m
    0