Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ

12.08.2023. 20:29
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Савјет министара БиХ одржаће сутра хитну телефонску сједницу на којој ће се изјаснити о проглашењу Дана жалости у цијелој држави на дан када буде сахрана Низаме Хећимовић и осталих жртава које је убио монструм Нермин Сулејмановић.

Сви министри су већ сагласни да се у понедјељак прогласи Дан жалости.

Захтјев за одржавање сједнице је послао министар за људска права и избјеглице Севлид Хуртић уз сагласност министара Елмедина Конаковића, Зукана Хелеза и Едина Форте.

Када одлука буде званична то ће значити да ће заставе на институцијама БиХ тим поводом бити спуштене на пола копља, а телевизијски и радијски садржај, као и све спортске и забавне манифестације планиране за тај дан потребно је прилагодити Дану жалости.

Дан жалости на дан сахране жртвама у Градачцу прогласила је раније данас Влада Тузланског кантона, као и Брчко Дистрикт.

Посљедњи пут Савјет министара БиХ је прогласило Дан жалости у цијелој држави 5. маја ове године након пуцњаве у основној школи у Београду када је убијено осам ученика и домар, пише Клиx.

Подсјетимо, троје грађана Градачца погинуло је, а још троје рањено у петак када је монструм Нермин Сулејмановић брутално пуцао у њих. Он је убиство невјенчане супруге, а затим вријеме док се скривао од полиције, преносио уживо на Инстаграму. Након тога је извршио самоубиство.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Буџет ребалансом повећан за око 7,5 милиона КМ Буџет ребалансом повећан за око 7,5 милиона КМ
Усвојен Нацрт ребаланса буџета у износу од 23.473.000 КМ Усвојен Нацрт ребаланса буџета у износу од 23.473.000 КМ
Дан жалости у Србији и Републици Српској Дан жалости у Србији и Републици Српској
Најчитаније
 • Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина!
  14h 38m
  2
 • Данас о здравственом стању Милоша Божовића
  17h 12m
  0
 • Сјећање на Веселина Пукету
  18h 26m
  0
 • Рецепт за посне кифле
  11h 9m
  0
 • Цијело подручје општине Соколац прогласити угроженим
  12h 50m
  0