Милица Бајагић ученик генерације Основне школе "Соколац"

28.05.2021. 14:44
0
ИЗВОР: Срна

Милица Бајагић је ученик генерације у Основној школи "Соколац" у школској 2020/2021 години, у којој од 98 малих матураната има 12 вуковаца, међу којима је њих шест конкурисало за ову титулу, речено је Срни у овој образовној установи.

Педагог-психолог у овој школи Момирка Боровчанин навела је да су за Комисију, сем општег успјеха у школи који носи значајан број бодова, пресудну улогу имали резулати које је Милица остварила у наставним, ваннаставним и ваншколским активностима, којих је било много.

Боровчанинова је рекла да је Милица учестовала на школским такмичењима на општинском и регионалном нивоу и постизала значајне резултате, те на конкурсима са литерарним и ликовним радовима.

- Изузетно је посвећена свом циљу и има јаку жељу и вољу да успије у свему и јако је своја - оцијенила је Боровчанинова.

Бајагићева је рекла да се након сазнања да је она изабрана за најбољу у генерацији осјећала испуњено јер се током минулих девет година и трудила да тако буде.

- Срећна сам јер сматрам то круном труда и рада током девет година у којима сам учестовала у низу наставних и ваннаставних активности - рекла је Милица.

Она је најавила да ће уписати Гимназију рачунарско-информатичког смјера на Сокоцу, јер су је, иако је свестран ђак, увијек више привлачили математика, физика и информатика.

- То је нешто што сам ја и што ме испуњава, иако ми сваки предмет иде подједнако добро. Трудила сам се да постигнем овакав успјех у школи и ван ње - изјавила је Бајагићева.

Бајагићева је истакла да је награда до сада било много и да јој најдража освојено треће мјесто на Светосавском такмичењу прошле године, у организацији Филозофског факултета на Палама.

Бајагићева је рекла да је три године тренирала атлетику у Атлетском клубу "Гласинац", у Културно-умјетничком друштву "Романијска луча" већ осам година се бави фолклором, те се да бави волонтерским радом помажући активности више невладиних и спортских организација.

Упоред са наставом у основној, Милица је привела крају и Нижу музичку школу у Источном Сарајеву, гдје свира гитару, а посебно се поноси што је већ дуго члан соколачког Планинарског друштва "Гласинац", заједно са члановима цијеле породице Бајагић.

У Основној школи "Соколац" школску 2020/2021. годину крају приводе укупно 852 ђака, од којих је 98 завршило девети разред.

У овој установи наводе да због пандемије вируса корона нису реализовали прославу мале матуре у организацији школе јер родитељи и ученици нису прихватили подјелу на групе од по 50 ученика у затвореном простору, а нису организовали ни излете и школу у природи за ученике петих разреда.

Коментари 0
Повезане вијести
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве
Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    11h 4m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    11h 36m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    6h 47m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    11h 45m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    14h 52m
    0