Миличевић: Побројаћемо све закључке које је СНСД погазио у задњих пет година

02.09.2023. 12:22
1
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке, најавио је да ће информација о нереализацији закључака Народне скупштине Републике Српске садржати побројане све закључке које је власт на челу са СНСД-у погазила у последњих пет година, те ће је понудити свим посланицима да потпишу тај документ.

Са тим документом ће странке опозиције, додаје он, ако се не сазове посебна сједница Народне скупштине на ту тему, изаћи пред грађане на Парламенту на отвореном на платоу испред Народне скупштне Републике Српске.

- Одлучили смо да позовемо народне посланике да разговарају на тему погажених закључака Народне скупштине Републике Српске. Пружили смо руку и посланицима владајуће већине да разговарамо о гажењу дигнитета Народне скупштине Републике Српсле. Јуче су дошли само посланици свих опозиционих странака - рекао је лидер СДС-а.

Он је појаснио да је јуче одлучено да се 7. септембра организује Парламент на отвореном и да је упућен позив грађанима да нам се придруже. 

- Кад донесете закључке на некој важној институцији као што је Народна скупштине Републике Српске, немојте их доносити ако нисте у стању да их проведете. СНСД то није у стању, па би најмање што могу да ураде било да их повуку и признају да нису могли то да ураде - нагласио је Миличевић и додао:

- С друге стране, преко наших представника у заједничким институцијама Босне и Херцеговине настојаћемо да на дневни ред вратимо Закон о Уставном суду БиХ који је већ делегат СДС-а у Дому народа БиХ Желимир Нешковић предлагао у процедуру.

Он је поручио да опозиција наставља борбу на оба фронта са жељом да потпуно разобличи лажну политику СНСД-а. 

- Пакт Тројке, ХДЗ-а  и СНСД-а функционише тако да кад Тројка и ХДЗ предлажу закон то пролази а кад СНСД предлаже законе онда то не може. С друге стране, јако се добро слажу кад дијеле позиције у институцијама власти - закључио је Миличевић.

Говорећи о протестима које је СНСД организовао јуче Миличевић је истакао да је он био на тим линијама кад је то требало као и његови саборци.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Neko 02.09.2023. 16:44
    Ista politika godinama!
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    2h 20m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    23h 5m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    5h 6m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    7h 46m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    4h 39m
    1