Миличевић: Побројаћемо све закључке које је СНСД погазио у задњих пет година

02.09.2023. 12:22
1
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке, најавио је да ће информација о нереализацији закључака Народне скупштине Републике Српске садржати побројане све закључке које је власт на челу са СНСД-у погазила у последњих пет година, те ће је понудити свим посланицима да потпишу тај документ.

Са тим документом ће странке опозиције, додаје он, ако се не сазове посебна сједница Народне скупштине на ту тему, изаћи пред грађане на Парламенту на отвореном на платоу испред Народне скупштне Републике Српске.

- Одлучили смо да позовемо народне посланике да разговарају на тему погажених закључака Народне скупштине Републике Српске. Пружили смо руку и посланицима владајуће већине да разговарамо о гажењу дигнитета Народне скупштине Републике Српсле. Јуче су дошли само посланици свих опозиционих странака - рекао је лидер СДС-а.

Он је појаснио да је јуче одлучено да се 7. септембра организује Парламент на отвореном и да је упућен позив грађанима да нам се придруже. 

- Кад донесете закључке на некој важној институцији као што је Народна скупштине Републике Српске, немојте их доносити ако нисте у стању да их проведете. СНСД то није у стању, па би најмање што могу да ураде било да их повуку и признају да нису могли то да ураде - нагласио је Миличевић и додао:

- С друге стране, преко наших представника у заједничким институцијама Босне и Херцеговине настојаћемо да на дневни ред вратимо Закон о Уставном суду БиХ који је већ делегат СДС-а у Дому народа БиХ Желимир Нешковић предлагао у процедуру.

Он је поручио да опозиција наставља борбу на оба фронта са жељом да потпуно разобличи лажну политику СНСД-а. 

- Пакт Тројке, ХДЗ-а  и СНСД-а функционише тако да кад Тројка и ХДЗ предлажу закон то пролази а кад СНСД предлаже законе онда то не може. С друге стране, јако се добро слажу кад дијеле позиције у институцијама власти - закључио је Миличевић.

Говорећи о протестима које је СНСД организовао јуче Миличевић је истакао да је он био на тим линијама кад је то требало као и његови саборци.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Neko 02.09.2023. 16:44
  Ista politika godinama!
Повезане вијести
Дуњић: Нетранспарентно и нерационално трошење јавних средстава Дуњић: Нетранспарентно и нерационално трошење јавних средстава
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Миличевић: За заједнички наступ на изборима са опозиционим странкама Миличевић: За заједнички наступ на изборима са опозиционим странкама
Најчитаније
 • Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ
  20h 7m
  8
 • Косовски витез Милош Ћирковић: На згаришту икона Светог Алимпија Столпника
  2h 4m
  0
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  23h 35m
  0
 • Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
  8h 18m
  2
 • Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул
  3h 34m
  1