Миличевић: Покрећемо иницијативу за повезивање Бањалуке и Источног Сарајева преко Зенице

14.05.2023. 20:24
0
ИЗВОР: katera.news

Вршилац дужности предсједника СДС-а и начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је да ће покренути иницијативу за повезивање Бањалуке и Источног Сарајева најкраћом путном комуникацијом преко Зенице.

Миличевић, Бојан Кресојевић, градски менаџер Бањалуке, начелник Котор Вароша Зденко Сакан и савјетник градоначелника Зенице Муниб Хусеиновић потписали су данас изјаву и протокол о заједничком дјеловању и сарадњи о могућностима модернизације путне комуникације Масловаре-Очауш-Блатница-Подјезера-Бистричак

Овом путном комуникацијом би се омогућило саобраћајно повезивање градова Бањалуке и Зенице и даље према Источном дијелу Републике Српске, чиме би се скратио пут између Бањалуке и Зенице на 131 километар.

Реализација овог пројекта била би од неизмјерног економског значаја чиме би ово подручје постало транзитно као најкраћи пут између та два града и источног и западног дијела Републике Српске.

Ова саобраћајница је од виталног интереса за људе у подручијима који ту живе, али уједно и најкраћи пут између два града у Републици Српској, а то су Бањалука и Источно Сарајево, наводи се у саопштењу СДС-а.

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
 • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
  19h 34m
  15
 • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
  22h 23m
  0
 • Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
  12h 24m
  0
 • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
  18h 10m
  0
 • Наташа успјешно оперисана: Опоравак зависи и од наше помоћи (ФОТО)
  10h 13m
  0