Миличевић: Покрећемо иницијативу за повезивање Бањалуке и Источног Сарајева преко Зенице

14.05.2023. 20:24
0
ИЗВОР: katera.news

Вршилац дужности предсједника СДС-а и начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је да ће покренути иницијативу за повезивање Бањалуке и Источног Сарајева најкраћом путном комуникацијом преко Зенице.

Миличевић, Бојан Кресојевић, градски менаџер Бањалуке, начелник Котор Вароша Зденко Сакан и савјетник градоначелника Зенице Муниб Хусеиновић потписали су данас изјаву и протокол о заједничком дјеловању и сарадњи о могућностима модернизације путне комуникације Масловаре-Очауш-Блатница-Подјезера-Бистричак

Овом путном комуникацијом би се омогућило саобраћајно повезивање градова Бањалуке и Зенице и даље према Источном дијелу Републике Српске, чиме би се скратио пут између Бањалуке и Зенице на 131 километар.

Реализација овог пројекта била би од неизмјерног економског значаја чиме би ово подручје постало транзитно као најкраћи пут између та два града и источног и западног дијела Републике Српске.

Ова саобраћајница је од виталног интереса за људе у подручијима који ту живе, али уједно и најкраћи пут између два града у Републици Српској, а то су Бањалука и Источно Сарајево, наводи се у саопштењу СДС-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе! Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 5m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 4m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 40m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 1m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 44m
    9