Miličević: Pokrećemo inicijativu za povezivanje Banjaluke i Istočnog Sarajeva preko Zenice

14.05.2023. 20:24
0
IZVOR: katera.news

Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a i načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da će pokrenuti inicijativu za povezivanje Banjaluke i Istočnog Sarajeva najkraćom putnom komunikacijom preko Zenice.

Miličević, Bojan Kresojević, gradski menadžer Banjaluke, načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan i savjetnik gradonačelnika Zenice Munib Huseinović potpisali su danas izjavu i protokol o zajedničkom djelovanju i saradnji o mogućnostima modernizacije putne komunikacije Maslovare-Očauš-Blatnica-Podjezera-Bistričak

Ovom putnom komunikacijom bi se omogućilo saobraćajno povezivanje gradova Banjaluke i Zenice i dalje prema Istočnom dijelu Republike Srpske, čime bi se skratio put između Banjaluke i Zenice na 131 kilometar.

Realizacija ovog projekta bila bi od neizmjernog ekonomskog značaja čime bi ovo područje postalo tranzitno kao najkraći put između ta dva grada i istočnog i zapadnog dijela Republike Srpske.

Ova saobraćajnica je od vitalnog interesa za ljude u područijima koji tu žive, ali ujedno i najkraći put između dva grada u Republici Srpskoj, a to su Banjaluka i Istočno Sarajevo, navodi se u saopštenju SDS-a.

Komentari 0
Povezane vijesti
Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u
Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    6h 48m
    0
  • Krađa u Palama
    5h 6m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    19h 25m
    2
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    23h 13m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    4h 21m
    0