Миличевић: У Теслићу више стотина случајева крађе личних података

29.09.2020. 09:31
0
ИЗВОР: Катера

Владајуће странке припремају велику изборну крађу злоупотребом гласања путем поште, а само у Теслићу је забиљежено више стотина случајева крађе личних података и фиктивног пријављивања, упозорио је начелник Теслића Милан Миличевић.

Он је рекао да енормно повећање броја пријављених путем поште, чији је број дупло већи у односу на претходне изборе и који сада прелази сто хиљада, може проузроковати прекрајање изборне воље у цијелој БиХ.

- Сада је вријеме да се пониште све фиктивне пријаве и онемогући крађа идентитета. ЦИК има могућност да то учини и спријечи велику изборну превару - навео је Миличевић.

Он каже да изостанак санкција за раније починиоце изборних превара, ствара проблеме у провођењу фер и поштених избора.

- На референдуму који је одржан у Теслићу 2019. имали смо случај када је доказано да је предсједник бирачког одбора учествовао у замјени врећа са гласачким материјалом. Епилога тог случаја још нема, а да је тај човјек кажњен по кривичном закону сви остали у цијелој БиХ би се добро замислили да ли да се прихвате таквог посла - казао је Миличевић.

Он је истакао да би политички пут овог друштва био потпуно другачији да није било изборне крађе и да би без ње грађани живјели много боље него сада.

Милечевић је поручио да се странке које желе да бране вољу гласача морају добро организовати и имати људе који ће у сваки метар пратити пут изборног материјала.

- Тренутно је то једини начин да се сачува изборна воља, јер се неколико пута доказало да су се грдно преварили, они који су се уздали у личну одговорност других у оваквом изборном процесу - казао је Миличевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    6h 28m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    19h 5m
    2
  • Крађа у Палама
    4h 46m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    22h 53m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    4h 1m
    0