Милићи: Одржан молебан подршке народу у Црној Гори

31.08.2020. 22:01
0
ИЗВОР: Srna

Црквена општина Милићи вечерас је организовала молебан и литију подршке народу у Црној Гори са које је поручено да истрају до краја у својој борби.

Молебан у Храму Светог оца Николаја служили су свештеници Љубиша Вујичић и Душко Глигић.

Свештеник Вујичић изјавио је да је Господ Бог подржао литије и услишио молитве посвећене "паду владајућег режима у Црној Гори".

Он је додао да све оно што је наопако треба да оде од српског народа.

-Захвални смо Свевишњем што је пао режим који је желио да одузме народу цркве и манастире. Ми смо се искрено молили. Нико ко је ударио на цркву и Бога није добро прошао- рекао је Вујичић Срни.

Он је истакао да српски народ увијек треба да се моли за мир, љубав, слогу и напредак, као и за братско јединство.

Молебану и литији у Милићима присуствовао је велики број грађана и вјерника који су на миран и достојанствен начин прошетали до центра Милића гдје је поред Његошеве бисте одржан пригодан рецитал.

Према резултатима парламентарних избора у Црној Гори, које је објавила Државна изборна комисија, ДПС је освојио 35,06 одсто, односно 143.548 гласова, а коалиција "За будућност Црне Горе" 32,55 одсто или 133.267.

Коалиција "Мир је наша нација" освојила је 12,53 одсто или 51.297 гласова бирача, "Црно на бијело" 5,53 или 22.649, а Социјалдемократе 4,10 или 16.769 гласова.

Данас су се састали лидери три побједничке коалиције који су договорили четири принципа сарадње, али и укидање дискриминаторских закона и аката међу којима је и мјесецима оспоравани Закон о слободи вјероисповијести.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 36m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 44m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 57m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    4h 27m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 45m
    0