Milići: Održan moleban podrške narodu u Crnoj Gori

31.08.2020. 22:01
0
IZVOR: Srna

Crkvena opština Milići večeras je organizovala moleban i litiju podrške narodu u Crnoj Gori sa koje je poručeno da istraju do kraja u svojoj borbi.

Moleban u Hramu Svetog oca Nikolaja služili su sveštenici Ljubiša Vujičić i Duško Gligić.

Sveštenik Vujičić izjavio je da je Gospod Bog podržao litije i uslišio molitve posvećene "padu vladajućeg režima u Crnoj Gori".

On je dodao da sve ono što je naopako treba da ode od srpskog naroda.

-Zahvalni smo Svevišnjem što je pao režim koji je želio da oduzme narodu crkve i manastire. Mi smo se iskreno molili. Niko ko je udario na crkvu i Boga nije dobro prošao- rekao je Vujičić Srni.

On je istakao da srpski narod uvijek treba da se moli za mir, ljubav, slogu i napredak, kao i za bratsko jedinstvo.

Molebanu i litiji u Milićima prisustvovao je veliki broj građana i vjernika koji su na miran i dostojanstven način prošetali do centra Milića gdje je pored Njegoševe biste održan prigodan recital.

Prema rezultatima parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koje je objavila Državna izborna komisija, DPS je osvojio 35,06 odsto, odnosno 143.548 glasova, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32,55 odsto ili 133.267.

Koalicija "Mir je naša nacija" osvojila je 12,53 odsto ili 51.297 glasova birača, "Crno na bijelo" 5,53 ili 22.649, a Socijaldemokrate 4,10 ili 16.769 glasova.

Danas su se sastali lideri tri pobjedničke koalicije koji su dogovorili četiri principa saradnje, ali i ukidanje diskriminatorskih zakona i akata među kojima je i mjesecima osporavani Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 24m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    4h 48m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    3h 3m
    9
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    19h 32m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    4h 42m
    0