Милићи: Ухапшени због напада на полицијске службенике

11.05.2020. 09:23
0
ИЗВОР: СРНА

У Милићима су ухапшена два мјештанина чији су иницијали Ж.Ђ. и З.М, осумњичена за напад на полицијске службенике, при чему је један полицајац задобио повреде.

Из Полицијске управе Зворник саопштено је да је полицији у Милићима синоћ у 21.35 часова пријављено да јавни ред и мир нарушавају лица која се налазе у карантину у тој општини.

Полиција је на лицу мјеста затекла лица Ж.Ђ. и З.М. која су наставила са нарушавањем јавног реда и мира, галамом и вријеђањем полицијских службеника, након чега су их физички напали, нанијевши једном полицајцу тјелесне повреде.

У саопштењу се наводи да се наставља документовање предмета, након чега ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај против наведених лица за кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Кривичним закоником Републике Српске прописано је да уколико је при извршењу кривичног дјела напад на службено лице у вршењу дужности, службеном лицу нанесена тјелесна повреда или му је пријећено употребом оружја, починилац ће бити кажњен затворском казном од шест мјесеци до пет година.

Полицијска управа Зворник осуђује сваки вид насилничког понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси и у згради Владе Српске? Претреси и у згради Владе Српске?
Ухапшени Дарио Јекић учествовао у убиству Славише Ћулума Ухапшени Дарио Јекић учествовао у убиству Славише Ћулума
Обустављен саобраћај на путу Зворник-Милићи, има повријеђених Обустављен саобраћај на путу Зворник-Милићи, има повријеђених
Најчитаније
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  17h 9m
  0
 • У Сарајеву син запалио оца и побјегао
  8h 23m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце Српске гарде Илиџа (ФОТО)
  14h 7m
  0
 • Више од 200 учесника на планинарском слету на Требевићу
  10h 30m
  0
 • Заслужено славље "Соколова" у дербију
  8h 37m
  0