Milići: Uhapšeni zbog napada na policijske službenike

11.05.2020. 09:23
0
IZVOR: SRNA

U Milićima su uhapšena dva mještanina čiji su inicijali Ž.Đ. i Z.M, osumnjičena za napad na policijske službenike, pri čemu je jedan policajac zadobio povrede.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da je policiji u Milićima sinoć u 21.35 časova prijavljeno da javni red i mir narušavaju lica koja se nalaze u karantinu u toj opštini.

Policija je na licu mjesta zatekla lica Ž.Đ. i Z.M. koja su nastavila sa narušavanjem javnog reda i mira, galamom i vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega su ih fizički napali, nanijevši jednom policajcu tjelesne povrede.

U saopštenju se navodi da se nastavlja dokumentovanje predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj protiv navedenih lica za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju dužnosti, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, počinilac će biti kažnjen zatvorskom kaznom od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije U Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije
Milićki osnovci treći na takmičenju međunarodnog kviza "Nemanjići" Milićki osnovci treći na takmičenju međunarodnog kviza "Nemanjići"
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Najčitanije
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  9h 30m
  0
 • Na Nišićima obilježeno 150 godina postojanja hrama Svetih apostola Petra i Pavla (FOTO)
  23h 47m
  14
 • Dječak (10) pogođen iz vazdušne puške u parku
  22h 44m
  0
 • Poznato stanje dječaka koji je upucan dok se igrao u parku
  8h 4m
  2
 • Šehovac: Istražiti koliko je živih čija su imena uklesana u Potočarima
  6h 38m
  16