Милијана и Срђан имају десеторо дјеце(ВИДЕО)

11.05.2020. 19:14
0
ИЗВОР: Srpska.info

Брачни пар Адамовић, Милијана (41) и Срђан (41), из Бачке Паланке, прави су примјер да се у животу све може кад се хоће. Млади супружници имају срећан брак, успјешне каријере стоматолога, и као круну среће – десеторо дјеце. Њихово највеће, неизмјерно богатство су Димитрије (17), Јована (15), Лазар (14), Ана (13), Недељко (12), Никола (10), Ђурђија (7), Јован (5), Сава (4) и Теодор (3).

Гласом пуним неизмјерне љубави према својим најмилијима, Срђан Адамовић рекао је за Новости да је предуслов за све љубав коју има према супрузи, са којом све ради у договору. На најљепши и најједноставнији начин објаснио је радост што је са Милијаном, својом великом љубави из студентских дана и колегиницом, створио тако многочлану породицу.

– За супружнике је сасвим природно да ту гдје има много љубави, разумијевања, међусобног поштовања, буде рођено више дјеце. Не бринемо како ћемо их одгајати и васпитати, јер то сматрамо као нормалну, уобичајену дужност сваког оца и мајке. И данас када видимо наших десеторо дјеце, баш нам је срце пуно – рекао је он.

Ових дана, док је трајало ванредно стање, вриједни Адамовићи су са својим потомцима из Бачке Паланке отпутовали на супротни крај Србије.

– Тренутно се налазимо у једном селу на Старој планини и ту смо и те како заузети свакодневним животним активностима и обавезама. Уређујемо кућу и простор око ње, и на томе су свакодневно укључена сва дјеца, од најмлађег, трогодишњег Теодора до најстаријег Димитраја. Заједно спремамо храну, чистимо, радимо у башти, снабдијевамо се водом. Активни смо читавог дана, и никада нам није досадно – рекао је Срђан.

Дом Адамовића у Бачкој Паланци, али и на селу, увијек је пун дјечје граје и смијеха, а поносни родитељи десеторо дјеце веле да, кад чељад нису бијесна, кућа није тијесна. Зато највише уживају у тренуцима када су сви на окупу.

– Углавном су сви организовани и не дозвољавамо им да умртве свој живот још од дјетињства. Дјеца имају своје школске обавезе, али и у кући, усклађене са њиховим узрастом. Спрам свог талента и интересовања баве се и спортом, каратеом, рвањем, неки кошарком. Уколико детаљно организујемо дан, гдеј свако зна своју обавезу, живот породице једноставно тече – искрен је глава дванаесточлане породице Адамовић.

Мада није лако спремити 12 оброка за доручак, ручак и вечеру, у њиховом дому се, како кажу, зна да породица није ресторан да имате јеловнике избора. Пропише се једно јело и сви седају за трпезу и једу оно што им се на њу постави.

– Трудимо се да то, прије свега, увијек буде храна која је природна, органска, да буде здрава, и да се дјеца уче умјерености у свему, па и у јелу. Кување нам не представља проблем. Наша дјеца по том питању нису захтјевна и размажена – објашњава Милијана.

И поред многобројних обавеза и тога да у непрестаној јурњави и журби одрже супружнички склад, међусобну љубав и мир, Милијана и Срђан, се труде да нађу времена за заједничке шетње, кафу, повремено и за неки викенд ван Бачке Паланке.

– И то нам је довољно, с обзиром на то да се неки супружници током дана због обавеза једва и виде – каже Срђан и додаје да је велика срећа што он и Милијана раде заједно у њиховој стоматолошкој ординацији.

– Паузе између пацијената проводимо заједно. Нађемо времена и да се бавимо спортом. Супруга је ревноснија и послије десет порођаја успјела је да се прилично врати у форму, трчи свако јутро и то се види на њеном личном задовољству. Ја имам времена за по неки трениг стоног тениса, али највеће задовољство ми је да са мојом дјецом играм фудбал – рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Почела исплата дјечијег додатка у Српској Почела исплата дјечијег додатка у Српској
Писмо малог Јована са распуста је тужна прича због које одрасли падају од смијеха Писмо малог Јована са распуста је тужна прича због које одрасли падају од смијеха
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 32m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 55m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 28m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 25m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 16m
    0