Milijana i Srđan imaju desetoro djece(VIDEO)

11.05.2020. 19:14
0
IZVOR: Srpska.info

Bračni par Adamović, Milijana (41) i Srđan (41), iz Bačke Palanke, pravi su primjer da se u životu sve može kad se hoće. Mladi supružnici imaju srećan brak, uspješne karijere stomatologa, i kao krunu sreće – desetoro djece. Njihovo najveće, neizmjerno bogatstvo su Dimitrije (17), Jovana (15), Lazar (14), Ana (13), Nedeljko (12), Nikola (10), Đurđija (7), Jovan (5), Sava (4) i Teodor (3).

Glasom punim neizmjerne ljubavi prema svojim najmilijima, Srđan Adamović rekao je za Novosti da je preduslov za sve ljubav koju ima prema supruzi, sa kojom sve radi u dogovoru. Na najljepši i najjednostavniji način objasnio je radost što je sa Milijanom, svojom velikom ljubavi iz studentskih dana i koleginicom, stvorio tako mnogočlanu porodicu.

– Za supružnike je sasvim prirodno da tu gdje ima mnogo ljubavi, razumijevanja, međusobnog poštovanja, bude rođeno više djece. Ne brinemo kako ćemo ih odgajati i vaspitati, jer to smatramo kao normalnu, uobičajenu dužnost svakog oca i majke. I danas kada vidimo naših desetoro djece, baš nam je srce puno – rekao je on.

Ovih dana, dok je trajalo vanredno stanje, vrijedni Adamovići su sa svojim potomcima iz Bačke Palanke otputovali na suprotni kraj Srbije.

– Trenutno se nalazimo u jednom selu na Staroj planini i tu smo i te kako zauzeti svakodnevnim životnim aktivnostima i obavezama. Uređujemo kuću i prostor oko nje, i na tome su svakodnevno uključena sva djeca, od najmlađeg, trogodišnjeg Teodora do najstarijeg Dimitraja. Zajedno spremamo hranu, čistimo, radimo u bašti, snabdijevamo se vodom. Aktivni smo čitavog dana, i nikada nam nije dosadno – rekao je Srđan.

Dom Adamovića u Bačkoj Palanci, ali i na selu, uvijek je pun dječje graje i smijeha, a ponosni roditelji desetoro djece vele da, kad čeljad nisu bijesna, kuća nije tijesna. Zato najviše uživaju u trenucima kada su svi na okupu.

– Uglavnom su svi organizovani i ne dozvoljavamo im da umrtve svoj život još od djetinjstva. Djeca imaju svoje školske obaveze, ali i u kući, usklađene sa njihovim uzrastom. Spram svog talenta i interesovanja bave se i sportom, karateom, rvanjem, neki košarkom. Ukoliko detaljno organizujemo dan, gdej svako zna svoju obavezu, život porodice jednostavno teče – iskren je glava dvanaestočlane porodice Adamović.

Mada nije lako spremiti 12 obroka za doručak, ručak i večeru, u njihovom domu se, kako kažu, zna da porodica nije restoran da imate jelovnike izbora. Propiše se jedno jelo i svi sedaju za trpezu i jedu ono što im se na nju postavi.

– Trudimo se da to, prije svega, uvijek bude hrana koja je prirodna, organska, da bude zdrava, i da se djeca uče umjerenosti u svemu, pa i u jelu. Kuvanje nam ne predstavlja problem. Naša djeca po tom pitanju nisu zahtjevna i razmažena – objašnjava Milijana.

I pored mnogobrojnih obaveza i toga da u neprestanoj jurnjavi i žurbi održe supružnički sklad, međusobnu ljubav i mir, Milijana i Srđan, se trude da nađu vremena za zajedničke šetnje, kafu, povremeno i za neki vikend van Bačke Palanke.

– I to nam je dovoljno, s obzirom na to da se neki supružnici tokom dana zbog obaveza jedva i vide – kaže Srđan i dodaje da je velika sreća što on i Milijana rade zajedno u njihovoj stomatološkoj ordinaciji.

– Pauze između pacijenata provodimo zajedno. Nađemo vremena i da se bavimo sportom. Supruga je revnosnija i poslije deset porođaja uspjela je da se prilično vrati u formu, trči svako jutro i to se vidi na njenom ličnom zadovoljstvu. Ja imam vremena za po neki trenig stonog tenisa, ali najveće zadovoljstvo mi je da sa mojom djecom igram fudbal – rekao je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
Cijeli razred se ispisao iz škole zbog jednog učenika Cijeli razred se ispisao iz škole zbog jednog učenika
"Iskra nade" za podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti "Iskra nade" za podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 31m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 13m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 41m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 11m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    10h 2m
    1