Милорад Којић: Хаг крио документе Војске Републике Српске

10.08.2019. 11:58
1
ИЗВОР: Срна

Хашки трибунал прикривао је ратну документацију Војске Републике Српске (ВРС) јер није омогућио њено коришћење одбранама првог предсједника Српске Радована Караџића и некадашњег команданта Главног штаба ВРС генерала Ратка Младића, рекао је директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић.

"У тој документацији могло је бити материјалних доказа који би знатно утицали на првостепену пресуду генералу Ратку Младићу, а касније и на другостепену пресуду Радовану Караџићу", изјавио је Којић.

Којић каже да се то најбоље потврђује у предмету против генерала Младића, јер су прије годину дана у Хагу дали приступ неким документима, која уопште више нису била потребна, јер је првостепени поступак давно био завршен.

"Потпуно је апсурдно и недопустиво да неко влада ратном документацијом и не учини је доступном одбранама оптужених у Хашком трибуналу, као и оно што је верификовано пресудама", истакао је Којић.

Којић је подсјетио да је Република Српска не само уступала документацију Хашком трибуналу, него су чак и припадници СФОР-а насилно улазили у приватне посједе и куће, те одузимали документацију без било каквих записника од званичних институција.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ccc 10.08.2019. 15:04
    Joj ovog kad vidim, nije mi dobro.
Повезане вијести
Шта је обиљежило три деценије постојања Хашког трибунала Шта је обиљежило три деценије постојања Хашког трибунала
Којић: Суд што хитније да крене са извођењем свједока против Ганића Којић: Суд што хитније да крене са извођењем свједока против Ганића
Којић: Нема одустајања док се Дудаковић и други не нађу у затвору Којић: Нема одустајања док се Дудаковић и други не нађу у затвору
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    14h 50m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    12h 52m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    11h 45m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    11h 50m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    10h 53m
    1