Милош Мочевић, голман Славије: Труд наплаћује у Француској

08.05.2020. 12:44
0
ИЗВОР: Глас Српске

Сјајним партијама у претходној полусезони, али и посљедњих неколико година голман Славије Милош Мочевић зарадио је позив француског друголигаша "Бесанцон" у којем ће провести наредне двије године.

Момак који је фантастичним одбранама донио много бодова “соколовима” срећан је због одласка у једну од најбољих других лига на свијету. Његов нови клуб стајао је прилично лоше уочи прекида првенства због пандемије вируса корона, али је захваљујући поништавању сезоне задржао друголигашки статус.

- Срећан сам што сам добио прилику у тако јакој конкуренцији. Разговарао сам са тренером Драганом Зовком који је својевремено радио у Босни из Високог који ми је предочио шта очекује од мене и вјерујем да ће све бити добро. Драго ми је што је неко препознао мој рад, али сам свјестан да морам да тренирам још јаче како бих се доказао у "Бесанцону" - рекао је Мочевић.

Статистички је био један од најбољих голмана Премијер лиге до њеног прекида, а каже да за његов напредак многе заслуге иду на рачун некада сјајном голману Аднану Шабановићу који му је био ментор од старта сезоне.

- Дао ми је велику сигурност, помагао савјетима и практичним вјежбама па сам срећан што сам радио са таквим човјеком. Чуо се у са Небојшом Граховцем који је неколико година бриљирао у Другој лиги Француске, а и он је рекао све најбоље о мом новом клубу - рекао је Мочевић.

 Сад већ бившим саиграчима у "Славији" пожелио је много среће.

- Славија је мој матични клуб, ја сам њено дијете и увијек ће бити у мом срцу. Актуелна управа подигла је све на много виши ниво и надам се да ће тако наставити да раде. Екипа је прави спој младости и искуства, тако да вјерујем да ће и без мене правити добре резултате и постати један од најбољих клубова у БиХ - закључио је Мочевић.

Како су путовања још неизвјесна, не зна када ће се прикључити новим клупским друговима, а до тада свакодневно тренира индивидуално.

- Трудим се да останем у форми, трчим и радим тренинге снаге како бих био спреман када одем у Француску. Уговор ми почиње 1. јула, још не знам када почињу припреме, али се надам да ће се ситуација до тада нормализовати - рекао је Мочевић.

Успјешнија женска секција

"Бесанцон" је клуб дуге традиције, јер је основан 1970. године, али нема превелике успјехе до сада. У неколико наврата био је члан прве лиге, али је углавном играо у друголигашком друштву. Много успјешнија је женска секција која годинама игра у елити, а има и четири титуле шампиона те четири Купа Француске.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 30m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    6h 54m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    5h 9m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    21h 38m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    6h 48m
    0