Miloš Močević, golman Slavije: Trud naplaćuje u Francuskoj

08.05.2020. 12:44
0
IZVOR: Glas Srpske

Sjajnim partijama u prethodnoj polusezoni, ali i posljednjih nekoliko godina golman Slavije Miloš Močević zaradio je poziv francuskog drugoligaša "Besancon" u kojem će provesti naredne dvije godine.

Momak koji je fantastičnim odbranama donio mnogo bodova “sokolovima” srećan je zbog odlaska u jednu od najboljih drugih liga na svijetu. Njegov novi klub stajao je prilično loše uoči prekida prvenstva zbog pandemije virusa korona, ali je zahvaljujući poništavanju sezone zadržao drugoligaški status.

- Srećan sam što sam dobio priliku u tako jakoj konkurenciji. Razgovarao sam sa trenerom Draganom Zovkom koji je svojevremeno radio u Bosni iz Visokog koji mi je predočio šta očekuje od mene i vjerujem da će sve biti dobro. Drago mi je što je neko prepoznao moj rad, ali sam svjestan da moram da treniram još jače kako bih se dokazao u "Besanconu" - rekao je Močević.

Statistički je bio jedan od najboljih golmana Premijer lige do njenog prekida, a kaže da za njegov napredak mnoge zasluge idu na račun nekada sjajnom golmanu Adnanu Šabanoviću koji mu je bio mentor od starta sezone.

- Dao mi je veliku sigurnost, pomagao savjetima i praktičnim vježbama pa sam srećan što sam radio sa takvim čovjekom. Čuo se u sa Nebojšom Grahovcem koji je nekoliko godina briljirao u Drugoj ligi Francuske, a i on je rekao sve najbolje o mom novom klubu - rekao je Močević.

 Sad već bivšim saigračima u "Slaviji" poželio je mnogo sreće.

- Slavija je moj matični klub, ja sam njeno dijete i uvijek će biti u mom srcu. Aktuelna uprava podigla je sve na mnogo viši nivo i nadam se da će tako nastaviti da rade. Ekipa je pravi spoj mladosti i iskustva, tako da vjerujem da će i bez mene praviti dobre rezultate i postati jedan od najboljih klubova u BiH - zaključio je Močević.

Kako su putovanja još neizvjesna, ne zna kada će se priključiti novim klupskim drugovima, a do tada svakodnevno trenira individualno.

- Trudim se da ostanem u formi, trčim i radim treninge snage kako bih bio spreman kada odem u Francusku. Ugovor mi počinje 1. jula, još ne znam kada počinju pripreme, ali se nadam da će se situacija do tada normalizovati - rekao je Močević.

Uspješnija ženska sekcija

"Besancon" je klub duge tradicije, jer je osnovan 1970. godine, ali nema prevelike uspjehe do sada. U nekoliko navrata bio je član prve lige, ali je uglavnom igrao u drugoligaškom društvu. Mnogo uspješnija je ženska sekcija koja godinama igra u eliti, a ima i četiri titule šampiona te četiri Kupa Francuske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 29m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    1h 46m
    2
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 36m
    4
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 18m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 56m
    0