Министри у Влади Српске имају 28 савјетника

27.04.2021. 18:57
1
ИЗВОР: capital.ba

 Министри у Влади Републике Српске ангажовали су на рачун пореских обвезника 28 савјетника, док је једини који нема савјетника министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић.

Чланом 77. Закона о републичкој управи прописано је да министар може именовати највише два савјетника, а права и обавезе савјетника регулишу се уговором. Сви министри, осим једног, искористили су ову могућност, ангажујући по једног или два савјетника.

Тако су као савјетници министра у Министарству управе и локалне самоуправе ангажовани Душан Дрљић и Александар Рађеновић. Њихове квалификације нису наведене.

На позицији савјетника у Министарству здравља и социјалне заштите ангажоване су двије особе: Милојко Грујичић и Синиша Јањетовић. Ни њихове квалификације нису наведене.

У Министарству просвјете и културе навели су да је важећим Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста систематизовано радно мјесто савјетник министра – Кабинет министра са два извршиоца.

- Радно мјесто савјетника министра је попуњено са два извршиоца и то: Бранка Топић Павковић, доктор економских наука и Енеа Хотић, професор српског језика и књижевности- одговорила је министар Наталија Тривић.

Два савјетника има и Петар Ђокић.

- У складу са Правилником о унутрашњој организацији  и систематизацији у Министарству енергетике и рударства су ангажована два савјетника министра и то: Јово Војновић, ангажован на основу Уговора о раду  и Зоран Лукић, ангажован на основу Уговора о допунском раду са уговореним радним временом у трајању од  20 часова седмично-  одговорио је министар Петар Ђокић.

Савјетници министра трговине и туризма у Влади Републике Српске су: Драган Талић – савјетник министра за туризам и угоститељство и Драгослав Милановић – савјетник министра за трговину.

Савјетници министра рада и борачко-инвалидске заштите Душка Милуновића су: Милан Торбица и Илија Стеванчевић.

На мјесту савјетника министра у Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво ангажоване су такође двије особе и то: Жељана Јовичић и Никола Драговић. Нису достављени подаци о њиховом образовању.

Савјетници министра привреде и предузетништва су: Новаковић Момчило и Никола Кужет.

- Савјетници министра у Министарству за европске интеграције и међународну сарадњу су: Славиша Бајић и Владо Вујановић. Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Министарству прописано је да министар може имати два савјетника и они су ангажовани у мандату министра-  одговорио је Златан Клокић.

Министарство породице, омладине и спорта има радно ангажованог једног савјетника министра. Име и презиме савјетника министра је Сњежана Гвозден, чија стручна спрема или звање није објелодањено.

Послове савјетника, по основу уговора, у Министарству правде обавља Радић Дарко, ванредни професор на Правном факултету у Бањој Луци, катедра за грађанско и пословно право, ужа научна област: Грађанско право и грађанско процесно право.

У Министарству финансија ангажован је један савјетник, Сњежана Келечевић, дипломирани економиста.

У Министарству саобраћаја и веза запослен је један савјетник министра и то Жељко Гребић, а и министар за просторно уређење,грађевинарство и екологију има једног савјетника за медије, Мишу Радаковића.

Према Правилнику о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Министарству унутрашњих послова, у Кабинету министра систематизовано је једно радно мјесто савјетника министра, намјештеника, али исто није попуњено.

Међутим, систематизована су и попуњена три радна мјеста стручних савјетника, полицијских службеника у чину главни инспектор, Дарко Илић, Српко Косорић и Миле Шушљик, једно мјесто стручног савјетника, државног службеника – Индира Рогић, и једно мјесто стручног савјетника-свештеника, намјештеник – Слободан Аничић.

Једино Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде нема запослених лица на позицији савјетника министра, наводи се у допису који је Генерални секретаријат Владе доставио Народној скупштини одговарајући на посланичко питање Јелене Тривић из ПДП-а.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Zoki 19.07.2022. 13:55
    A Milojko zastavničar. Jadna li smo mo država, kada nam je Milojko Grujičić savjernik. Čovjek ima jedva osnovnu školu završenu, a ljigavac teški. Fakultet kupio, potpisati se ne zna. Ćerka mu kurva teška...
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 53m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 6m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 0m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    4h 37m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    19h 57m
    0