Ministri u Vladi Srpske imaju 28 savjetnika

27.04.2021. 18:57
1
IZVOR: capital.ba

 Ministri u Vladi Republike Srpske angažovali su na račun poreskih obveznika 28 savjetnika, dok je jedini koji nema savjetnika ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

Članom 77. Zakona o republičkoj upravi propisano je da ministar može imenovati najviše dva savjetnika, a prava i obaveze savjetnika regulišu se ugovorom. Svi ministri, osim jednog, iskoristili su ovu mogućnost, angažujući po jednog ili dva savjetnika.

Tako su kao savjetnici ministra u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave angažovani Dušan Drljić i Aleksandar Rađenović. Njihove kvalifikacije nisu navedene.

Na poziciji savjetnika u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite angažovane su dvije osobe: Milojko Grujičić i Siniša Janjetović. Ni njihove kvalifikacije nisu navedene.

U Ministarstvu prosvjete i kulture naveli su da je važećim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta sistematizovano radno mjesto savjetnik ministra – Kabinet ministra sa dva izvršioca.

- Radno mjesto savjetnika ministra je popunjeno sa dva izvršioca i to: Branka Topić Pavković, doktor ekonomskih nauka i Enea Hotić, profesor srpskog jezika i književnosti- odgovorila je ministar Natalija Trivić.

Dva savjetnika ima i Petar Đokić.

- U skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji  i sistematizaciji u Ministarstvu energetike i rudarstva su angažovana dva savjetnika ministra i to: Jovo Vojnović, angažovan na osnovu Ugovora o radu  i Zoran Lukić, angažovan na osnovu Ugovora o dopunskom radu sa ugovorenim radnim vremenom u trajanju od  20 časova sedmično-  odgovorio je ministar Petar Đokić.

Savjetnici ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske su: Dragan Talić – savjetnik ministra za turizam i ugostiteljstvo i Dragoslav Milanović – savjetnik ministra za trgovinu.

Savjetnici ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duška Milunovića su: Milan Torbica i Ilija Stevančević.

Na mjestu savjetnika ministra u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo angažovane su takođe dvije osobe i to: Željana Jovičić i Nikola Dragović. Nisu dostavljeni podaci o njihovom obrazovanju.

Savjetnici ministra privrede i preduzetništva su: Novaković Momčilo i Nikola Kužet.

- Savjetnici ministra u Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju su: Slaviša Bajić i Vlado Vujanović. Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu propisano je da ministar može imati dva savjetnika i oni su angažovani u mandatu ministra-  odgovorio je Zlatan Klokić.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta ima radno angažovanog jednog savjetnika ministra. Ime i prezime savjetnika ministra je Snježana Gvozden, čija stručna sprema ili zvanje nije objelodanjeno.

Poslove savjetnika, po osnovu ugovora, u Ministarstvu pravde obavlja Radić Darko, vanredni profesor na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci, katedra za građansko i poslovno pravo, uža naučna oblast: Građansko pravo i građansko procesno pravo.

U Ministarstvu finansija angažovan je jedan savjetnik, Snježana Kelečević, diplomirani ekonomista.

U Ministarstvu saobraćaja i veza zaposlen je jedan savjetnik ministra i to Željko Grebić, a i ministar za prostorno uređenje,građevinarstvo i ekologiju ima jednog savjetnika za medije, Mišu Radakovića.

Prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u Kabinetu ministra sistematizovano je jedno radno mjesto savjetnika ministra, namještenika, ali isto nije popunjeno.

Međutim, sistematizovana su i popunjena tri radna mjesta stručnih savjetnika, policijskih službenika u činu glavni inspektor, Darko Ilić, Srpko Kosorić i Mile Šušljik, jedno mjesto stručnog savjetnika, državnog službenika – Indira Rogić, i jedno mjesto stručnog savjetnika-sveštenika, namještenik – Slobodan Aničić.

Jedino Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nema zaposlenih lica na poziciji savjetnika ministra, navodi se u dopisu koji je Generalni sekretarijat Vlade dostavio Narodnoj skupštini odgovarajući na poslaničko pitanje Jelene Trivić iz PDP-a.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Zoki 19.07.2022. 13:55
    A Milojko zastavničar. Jadna li smo mo država, kada nam je Milojko Grujičić savjernik. Čovjek ima jedva osnovnu školu završenu, a ljigavac teški. Fakultet kupio, potpisati se ne zna. Ćerka mu kurva teška...
Povezane vijesti
Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM
OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove
Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 12m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 14m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 7m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 15m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 12m
    0