Миња Субота и београдски хор подржали "С љубављу храбрим срцима"

19.12.2020. 20:27
0
ИЗВОР: РТРС

Традиционална хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима", која се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске, ове године намијењена je прикупљању средстава за покретање прве Банке хуманог млијека у Републици Српској.

Подршку овој племенитој акцији пружају познати умјетници и дјечји ансамбли из Српске и Србије. Међу њима су и легендарни Миња Субота и Хор Дјечјег културног центра Београд.

Хор Дјечјег културног центра Београд препознатљив је по широком музичком репертоару, учешћу на разним манифестацијама, али и по бројним наградама и признањима. Често учествују у хуманитарним акцијама, а драго им је што ће дати свој допринос и овој, која је намијењена прикупљању средстава за покретање прве Банке хуманог млијека у Српској.

- Хвала на позиву за овакву сарадњу. Драго нам је што смо дио ове хуманитарне мисије, а врло је значајном а уједно и лијепа прилика да се један хор, поготово дејчији, укључи у акцију која ће помоћи новорођеним бебама - рекла је диригент Хора невена Ивановић.

С хором сарађује и легендарни Миња Субота, увијек драг гост малишана у Републици Српској. Акцију под покровитељством предсједнице подржао је свим срцем.

- Толико пута сам био и на Ђурђевданском фестивалу, гостовао сам по школама у Српској, имао дивне сусрете, тако да је мени нешто сасвим нормално да ја треба да дођем, да помогнем. Морам рећи оно што је мени посебно драго и што мене чини срећним је да дејца у Српској све моје пјесме знају и пјевају - истакао је Миња Субота.

Ова акција, баш као и музика, буде племенитост у људима и зато београдски умјетници великог срца имају поруку.

- Поручујем мојим пријатељима у Српској да позову  хуманитарни број 1411 и да поклоне једну марку оснивању банке мајчиног млијека. Будимо заједно на том послу, то је бар лако и тако треба.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 28m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 33m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 16m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 22m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 50m
    0