Minja Subota i beogradski hor podržali "S ljubavlju hrabrim srcima"

19.12.2020. 20:27
0
IZVOR: RTRS

Tradicionalna humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, ove godine namijenjena je prikupljanju sredstava za pokretanje prve Banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj.

Podršku ovoj plemenitoj akciji pružaju poznati umjetnici i dječji ansambli iz Srpske i Srbije. Među njima su i legendarni Minja Subota i Hor Dječjeg kulturnog centra Beograd.

Hor Dječjeg kulturnog centra Beograd prepoznatljiv je po širokom muzičkom repertoaru, učešću na raznim manifestacijama, ali i po brojnim nagradama i priznanjima. Često učestvuju u humanitarnim akcijama, a drago im je što će dati svoj doprinos i ovoj, koja je namijenjena prikupljanju sredstava za pokretanje prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj.

- Hvala na pozivu za ovakvu saradnju. Drago nam je što smo dio ove humanitarne misije, a vrlo je značajnom a ujedno i lijepa prilika da se jedan hor, pogotovo dejčiji, uključi u akciju koja će pomoći novorođenim bebama - rekla je dirigent Hora nevena Ivanović.

S horom sarađuje i legendarni Minja Subota, uvijek drag gost mališana u Republici Srpskoj. Akciju pod pokroviteljstvom predsjednice podržao je svim srcem.

- Toliko puta sam bio i na Đurđevdanskom festivalu, gostovao sam po školama u Srpskoj, imao divne susrete, tako da je meni nešto sasvim normalno da ja treba da dođem, da pomognem. Moram reći ono što je meni posebno drago i što mene čini srećnim je da dejca u Srpskoj sve moje pjesme znaju i pjevaju - istakao je Minja Subota.

Ova akcija, baš kao i muzika, bude plemenitost u ljudima i zato beogradski umjetnici velikog srca imaju poruku.

- Poručujem mojim prijateljima u Srpskoj da pozovu  humanitarni broj 1411 i da poklone jednu marku osnivanju banke majčinog mlijeka. Budimo zajedno na tom poslu, to je bar lako i tako treba.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 27m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 0m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 26m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 39m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 8m
    3