Мира Ковачевић: Изложба винорела у Сарајеву

26.01.2020. 10:33
0
ИЗВОР: Срна

Сликарка Мира Kовачевић представила је синоћ сарајевској публици двадесетак винорела – радова насталих техником сликања вином.

На винорелима су приказане жене, а то што су рађене вином даје сликама посебну љепоту.

Kовачевићева је рекла да су радови израђени старом и традиционалном вјештином, која се данас ријетко може срести, што је чини посебном.

- Надам се да ће ова изложба бити прилика да се шира публика упозна са необичном техником којом стварам ова дјела - истакла је Kовачевићева.

Она је додала да се мали број умјетника одлучује за рад техником винорел, јер тражи добро сликарско умијеће и познавање ћуди вина.

- Техника је жива, јер слике рађене вином никада немају коначан изглед. Оне, као и вино од кога настају, временом старе, мијењају боје и постају смеђе - истакла је Kовачевићева, која је радове до сада представљала само на винским сајмовима и фестивалима.

Изложба ће бити отворена до 29. фебруара, а заинтересовани могу да погледају винореле у концепт простору “Четири собе госпође Сафије” у Сарајеву.

Kовачевићева је члан Удружења ликовних стваралаца Шапца и Удружења ликовних умјетника “Еснаф”, а живи и ради на релацији Панчево-Источно Сарајево.

Рођена је 1981. године у Земуну, а Средњу школу за умјетничке занате завршила је у Шапцу. Дипломирала је сликарство 2004. године на Академији лепих уметности у Београду у класи професора Душана Оташевића.

Коментари 0
Повезане вијести
Српски Каравађо сликао је у славу Божију и за поуку народа свог Српски Каравађо сликао је у славу Божију и за поуку народа свог
У Хан Пијеску изложба и предавање о два најраскошнија српска средњовјековна рукописа У Хан Пијеску изложба и предавање о два најраскошнија српска средњовјековна рукописа
Отворена изложба фотографија ,,Јавор планином 3'' у Хан Пијеску Отворена изложба фотографија ,,Јавор планином 3'' у Хан Пијеску
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 38m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 43m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 52m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 31m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    15h 59m
    0