Миркић: Скупштина да разматра стање у привреди Српске

31.01.2020. 18:50
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Ресорног одбора СДС-а за пољопривреду, водопривреду и шумарство Лазар Миркић позвао је да у дневни ред Народне скупштине Републике Српске буде уврштена информација о стању у привреди у Српској.

Миркић је рекао да се о том питању у Парламенту не говори још од 2009. године и навео да Република Српска у прошлој години биљежи пад индустријске производње од 11,4 одсто.

Он је данас новинарима у Источном Сарајеву рекао да је тешка ситуација, између осталог, у области енергетике, дрвне и индустрије коже и текстила, додајући да је животни стандард грађана у Српској веома лош.

Миркић је упутио критике Влади Републике Српске и због, како је навео, лошег стања у образовном систему и наталитетној политици.

У СДС-у сматрају да је „ситуација у привреди Републике Српске алармантна и да због тога ресорни министар Вјекослав Петричевић треба да поднесе оставку или да га премијер Српске Радован Вишковић разријеши дужности“.

Члан Ресорног одбора за привреду и финансије СДС-а Марко Ђого рекао је да Република Српска у прошлој години биљежи пад извоза од три одсто, док с друге стране расте јавна потрошња, што је „политика кратког даха“.

Према његовим ријечима, власти у Српској не реагују на „интерни привредни шок“ и на масовну миграцију домаће радне снаге, а упитном је означио компетенцију људи на кључним позицијама у привреди у Републици Српској.

Он сматра да би могуће рјешење могло да се нађе у смањењу стопе ПДВ-а, као и у подизању јавних инвестиција и покретања инвестиционих циклуса. 

Коментари 0
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 28m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    19h 52m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    15h 21m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    6h 58m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    6h 39m
    0