Мишковић: Бројаће се гласови у три смјене

12.10.2022. 17:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Контролно бројање гласова за предсједника и потпредсједнике Републике Српске, које почиње сутра у Главном центру за бројање у Сарајеву, радиће се у три смјене, али је незахвално прогнозирати до када ће трајати, рекао је Срни директор Главног центра Горан Мишковић.

Мишковић је навео да у Главном центру за бројање у дворани "Зетра" увелико трају припреме терена за почетак контролног бројања гласова.

Он је додао да се мора имати у виду бројање гласова који се већ броје, а пристигли су и они из иностранства, те да послије наредбе о контролном бројању ЦИК мора реорганизовати рад.

- Ангажовани у Центру за бројање данима раде у три смјене и тако ће и наставити. Тренутно пребројавамо гласове пристигле путем поште, па се сада морамо реорганизовати-  рекао је Мишковић.

Он је додао да ће један број особља и даље радити те послове, док ће један број бити на контролном бројању које почиње сутра у 15.30 часова.

- Радићемо како је и планирано и темпом којим будемо могли, на који ће утицати и брзина испорука материјала из складишта - објаснио је Мишковић.

Мишковић је напоменуо да је тешко и незахвално прогнозирати до када ће овај посао трајати, али вјерује да ће бити обављено како треба и да ће све проћи у најбољем реду.

ЦИК БиХ кориговао је јуче наредбу о поновном бројању гласова за ниво предсједника и потпредсједнике Српске, изгласан дан раније, наводећи да није ријеч о поновном већ контролном бројању на основу којег ће бити утврђени резултати по службеној дужности, а не по приговорима.

Одлука, подржана од већине чланова ЦИК-а, усвојена је због, како су навели, очигледних нерегуларности у бројању на бирачким мјестима.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а
ЦИК признала спорни листић ЦИК признала спорни листић
Погледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ Погледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    4h 44m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 40m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 25m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 24m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 36m
    0