Митрополија црногорско-приморска: Отпор према безакоњу организује сам народ

17.08.2020. 21:54
0
ИЗВОР: СРНА

Митрополија црногорско-приморска поручила је да је црногрско Национално координационо тијело за заразне болести /НКТ/ обмануло јавност наводима да јавна окупљања у организацији СПЦ и појединих политичких актера директно доприносе расту броју инфицираних вирусом корона, истичући да отпор према безакоњу организује сам народ.

- Ако је то тијело, сада већ извјесно у потпуности исполитизовано и у служби антицрквеног режима, у свом саопштењу имало у виду догађаје који се посљедњих седмица одвијају, као одбљесак и својеврстан наставак литија за одбрану светиња од оних који хоће да коначно униште Црну Гору дискриминаторним и срамним Законом о слободи вјероисповијести, онда адреса нису институције СПЦ - наведено је у реаговању Митрополије.

Из Митрополије су истакли да када је црква организатор - то се увијек јавно објављује.

- С обзиром на то да овдје то није случај, можемо само рећи да сте обманули јавност изрекавши ту неистину - наведено је у реаговању.

Према њиховим ријечима, НКТ је данашњим неоправданим нападом на Цркву докрајчило и посљедње остатке свог угледа.

У саопштењу је наведено да су Митрополија црногорско-приморска и остале православне епархије у Црној Гори своје многобројне активности, како по разноврсности, тако и по броју људи које окупљају, свеле испод сваког минимума.

Национално координационо тијело за заразне болести оцијенило је да јавна окупљања у организацији СПЦ и појединих политичких актера директно доприносе расту броја инфицираних и угрожавају здравље и животе особа које учествују на тим скуповима, њихових породица и свих грађана. 

Коментари 0
Повезане вијести
Данас Свети Тимотеј и Мавра Данас Свети Тимотеј и Мавра
Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 21m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 26m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 54m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 28m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 34m
    0